O-STA

Podaljšajte domeno pravočasno

Domene se podaljšujejo redko, lahko enkrat na leto ali tudi manj pogosto kot je na pet let. Zato se vam lahko zgodi, da boste pozabili, kdaj je čas, da jo podaljšate. Če boste pozabili in podaljšanja domene ne boste izvedli pravočasno, boste zapravili kar nekaj časa, da jo obudite, nastali pa vam bodo nepotrebni stroški.

Podaljšanje domene od doma

Mnogi spletni ponudniki vam bodo pravočasno pred potekom domene poslali ponudbo za podaljšanje. Zato so lahko vaše skrbi, da bi pozabili odveč. Če ste na elektronski naslov prejeli obvestilo, da vam bo domena potekla, jo lahko podaljšate z nekaj kliki sami od doma. Ponudnik zabec.net omogoča, da podaljšanje domene uredite kar preko njihovega spletnega portala. Ta način vam vzame le nekaj trenutkov in ga lahko opravite sami.

Za koliko časa je domeno mogoče podaljšati?

V portalu med vsemi domenami poiščete tisto, ki jo želite podaljšati. Sami lahko izbirate, za koliko časa jo boste podaljšali. Odločite se lahko za eno do pet let, kar je odvisno od vaših potreb. Če se vam pogosto zgodi, da pozabite in želite biti brez skrbi, jo podaljšajte za več let. Drugače se odločite za manj časa. Ker je postopek nezapleten in hiter, vam ne bo vzelo veliko časa, tudi če jo podaljšujete vsako leto.

Avtomatsko podaljšanje

V zadnjem koraku imate na voljo več možnosti plačila. Po prejemu plačila je postopek z vaše strani zaključen. Če boste plačali pravočasno, se vam bo domena avtomatsko podaljšala na dan, do katerega je veljala prejšnja. Podaljšanje lahko izvedete, preden vam domena dejansko poteče, podaljšanje pa bo veljalo od datuma, ko bi vam ta sicer potekla. Cenik za podaljšanje domene lahko najdete na njihovi spletni strani.

Pri vzdrževanju domene bodite vestni. Ko boste obveščeni, da je vaša domena tik pred potekom, jo podaljšajte takoj. Tako ne boste pozabili na podaljšanje domene. Postopek poteka enostavno preko spletnega portala, zato vam ne bo vzel veliko časa.