O-STA

Praznična doživetja v Lipici - blagoslov konj in prost vstop na štefanovo

Na Štefanovo, ob prazniku zavetnika konj, konjarjev in kočijažev, bo v Kobilarni Lipica znova zaživela tradicija blagoslova konj. Na praznični četrtek, 26. decembra, bo vstop v kobilarno prost, obeta se pester konjeniško obarvan kulturni program, ki bo dosegel vrhunec z nastopom lipicancev v predstavi Zgodba o Lipici. Poleg konj bodo blagoslova deležni tudi jekleni konjički kraških motoristov.

Obiskovalci bodo lahko na Štefanovo ves dan spoznavali skrivnosti zimskega življenja lipicancev. K doživetjem lipiškega posestva bodo vabile zimske vožnje s kočijo, medtem ko se bodo otroci razveselili stika s poniji. V kapelici Sv. Antona Padovanskega bodo lahko obiskovalci občudovali razstavo jaslic z vsega sveta iz zbirke režiserja Gregorja Tozona.

Čudoviti lipicanci bodo ob 15. uri nastopili v praznični predstavi Zgodba o Lipici. Tako bodo beli konji, ki so v preteklih dneh pripeljali praznično vzdušje v Trst, dali posebno podobo sobi v slovenskem kulturnem središču Korotan na Dunaju in nastopili kot gostje Božičnega bala hrvaške državne kobilarne Đakovo, pripravili praznično vzdušje tudi za obiskovalce Lipice.

Priložnosti za ogled njihove predstave v prireditveni jahalnici v Lipici bodo tudi 29. decembra ter prvega in 5. januarja.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-LO2TTrKEp0

Več informacij o decembrskem dogajanju v Lipici: http://bit.ly/2XQ2ggK