O-STA

Cena domene je odvisna tudi od domenske končnice

Domena je nujna za vse uporabnike spletnih strani, saj vas po spletnem naslovu obiskovalci najdejo. Registracija domene je nujna za njeno delovanje. Pri domenah je konkurenca res močna, kar pa njenim uporabnikom omogoča večjo izbiro in tudi možnost, da je cena domene precej nižja.

Od česa je odvisna cena domene?

· Domenska končnica

Odvisno katero domensko končnico boste izbrali, se bo razlikovala cena domene. Najpogosteje uporabljene končnice .com, .eu, .info, .net, .org., .si so na voljo po zelo podobnih če ne celo enakih cenah pri večini ponudnikov. Gibljejo se med 10 in 20 evri.

· Čas registracije

Registracijo domene lahko izvedete za različno časovno obdobje, običajno od enega do pet let. Mnogih domen ne morete podaljšati za več kot pet let, nekatere pa so na voljo le za daljše časovno obdobje. Pri tistih, kjer lahko izbirate čas, za katerega boste podaljšali domeno, se odločite za več let. Na ta način bo cena domene za posamezno leto nižja.

· Registrar

Registrar se sam odloči, po kakšni ceni bo ponudil domeno. Zato se splača preveriti različne ponudnike, saj se da na ta način bistveno prihraniti oziroma dobiti več storitev. Ni pa nizka cena najboljši pokazatelj. Preverite, kaj vse vam nudijo in vključijo v ceno.

Pri nekaterih registrarjih je lahko cena domene nižja, če pri njih zakupite tudi spletno gostovanje. Cena domene zagotovo zavisi tudi od uporabniške izkušnje. Nekateri svojim uporabnikom omogočajo napredno ploščo za upravljanje svoje domene, ki zaradi večje preglednosti uporabnikom olajša upravljanje. Prav zaradi določenih prednosti ali ugodnosti nizka cena ni vedno najboljša izbira. Malce več se splača plačati že iz vidika, da registrar nudi tudi podporo uporabnikom.

Najboljši nasvet je, da pogledate, kaj vse dobite za določeno ceno domene.

Predvsem pa se odločite za preverjene ponudnike. Pri Žabcu imajo spletno domeno registrirana pomembna podjetja pri nas, kar kaže na visoko zaupanje. Domeno boste enostavno registrirali v 15 minutah, hkrati pa dobili še en mesec brezplačnega upravljanja spletne strani. Predvsem pa poskrbijo za varnost, saj zaščita zasebnosti ključna pri spletnem udejstvovanju.