O-STA

Po požaru do nove Marlesove hiše - donacija družini Toplak

Tričlanska družina Toplak iz Sv. Duha na Ostrem vrhu je januarja lani ostala brez strehe nad glavo, saj jim je čez noč zgorela hiša. Danes na pogorišču stoji popolnoma nova hiša, ki jo je v veliki meri doniralo in zgradilo podjetje Marles hiše iz Maribora.

Januar 2019 je bil za družino Toplak mesec, ki ga ne bodo nikoli pozabili, saj so zaradi požara izgubili streho nad glavo. Skoraj do tal je pogorela hiša, v kateri so prebivali oče Cveto, mama Diana in sin Rok. Ob družinski hiši je pogorela tudi spomeniško zaščitena stavba, ki sta jo lastnika uporabljala za svojo dejavnost.

Na pogorišču ni ostalo skoraj ničesar

Na pobudo za pomoč so se v družbi Marles hiše Maribor odzvali takoj in na pogorišču nekdanje hiše v naselju Sveti duh na Ostrem vrhu postavili novo Marlesovo hišo. Takoj po izvedenemu čiščenju, je kljub zelo zahtevnemu terenu, gradnja potekala hitro in tekoče.. Cveto Toplak je ob tem dejal: "Žalostni občutki ob takšni tragediji se ne dajo opisati. Ko izgubiš dom, se počutiš, kot da si izgubil vse. Resnično sem srečen in hvaležen vsem, ki so nam pomagali, predvsem pa podjetju Marles hiše Maribor, ki nam je v tako kratkem času omogočilo bivanje v novem toplem domu."

Po čiščenju je kljub zelo zahtevnemu terenu gradnja stekla hitro in tekoče

Za hišo, ki je bila zgrajena na ključ, je bilo pred pričetkom gradnje potrebno pridobiti vsa potrebna soglasja, gradbeno dovoljenje in izdelati celotno projektno dokumentacijo. Zahtevnosti projekta je botrovala zelo težko dostopna lokacija gradnje, kjer je strokovno osebje Marlesa z naprednimi rešitvami in izkušnjami celoten projekt, vse od utrjevanja terena in vlivanja betonske plošče pa do postavitve sodobne Marles hiše izvedlo v nekaj mesecih.

Družina Toplak je minule praznike že lahko praznovala v novi hiši, ki je zgrajena v skladu s sodobnimi standardi Marles gradnje. "Gradnja je bila zahtevna, saj je zaradi odročnega in strmega terena terjala veliko koordinacije in truda. S skupnimi močmi smo, v nekaj mesecih, uredili družini Toplak novi dom," je povedal Matej Vukmanič, direktor podjetja in dodal, da sta socialni čut in pripravljenost pomagati ljudem v stiski eno izmed poslanstev podjetja Marles hiše Maribor.

www.marles.com 

Več informacij: https://www.marles.com/hise/novice/po-pozaru-do-nove-marles-hise-%E2%80%93-donacija-druzini-top