O-STA

Gostili glasbenike iz mesta Valjevo

Podžupanja Mestne občine Velenje Darinka Mravljak je v petek dopoldne v imenu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča sprejela predstavnike Glasbene šole Živorada Grbića iz srbskega mesta Valjevo, ki jih je gostila Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje.

Podžupanja Darinka Mravljak je sprejela sedem najboljših učencev kitare valjevske glasbene šole in njihove učitelje. Gostom se je zahvalila za obisk in sodelovanje, ki med glasbenima šolama intenzivno poteka že od leta 2016. V petek popoldan so se gostje iz Valjeva pridružili vaji Kitarskega orkestra Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Zvečer so pripravili koncert, na katerem so poleg solističnih točk zaigrali tudi s člani velenjskega kitarskega orkestra, ki deluje pod vodstvom Monike Krajnc Štih.

Sodelovanje med občinama Valjevo in Velenje se je začelo na pobudo družbe Gorenje, saj v tej srbski občini že od leta 2006 deluje Gorenjeva tovarna hladilno-zamrzovalne tehnike. Sodelovanje smo v prihodnjih letih nadgradili tudi na kulturnem in izobraževalnem področju. Prav predhodno gostovanje naših kitaristov v Valjevu je spodbudilo tudi Glasbeno šolo Živorada Grbića, da oblikujejo kitarski orkester.

Gostje so se po sprejemu odpravili na ogled Velenjskega gradu, popoldan pa so imeli vaje za večerni koncert, ki so ga skupaj z našimi glasbeniki pripravili v veliki dvorani Glasbene šole Velenje.