O-STA

Češki veleposlanik nagradil velenjski osnovnošolki

Velenje, 30. januar 2020 - Danes dopoldne je veleposlanik Češke republike v Sloveniji nj. eksc. Juraj Chmiel dvema osmošolkama Osnovne šole Livada predal častno priznanje v okviru mednarodnega likovnega natečaja 47. ICEFA Lidice 2019. Podelitve priznanj se je v imenu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča udeležil podžupan Peter Dermol.

Posebno nagrado sta na lanskem natečaju prejeli učenki 8. razreda Osnovne šole Livada Larissa Štruc in Daša Senegačnik, ki sta na temo Kemija ustvarjali pod mentorstvom Vida Sevčnikarja. Med več kot 15.000 prejetimi likovnimi deli iz 70 držav je strokovna komisija skozi več krogov odločanja podelila 110 medalj in 1.015 častnih priznanj.

Njegova ekscelenca Juraj Chmiel je čestital tako osnovnošolkama kot tudi mentorju, učiteljem in šoli, ki so učencem omogočili sodelovanje na natečaju. Veleposlanik je izpostavil, da slovenske osnovne šole vsako leto dosegajo odlične rezultate, in prisotne prijazno povabil, da s svojimi likovnimi deli sodelujejo tudi na letošnjem natečaju, ki bo potekal na temo Pokrajina.

Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je veleposlaniku zahvalil za obisk, Osnovni šoli Livada pa za pomemben prispevek k prepoznavnosti Velenja izven meja naše države. Nagrajenima učenkama je čestital za prejeto priznanje in jima zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje.