O-STA

Zlato priznanje za Višjo strokovno šolo

Velenje, 31. januar 2020 - Študenti Višje strokovne šole Šolskega centra Velenje, program Gostinstvo in turizem, so za sodelovanje v projektu Turistične zveze Slovenije Več znanja za več turizma prejeli zlato priznanje in osvojili 3. mesto. V okviru razpisane teme Festival naj bo, so se študenti odločili, da pripravijo idejo za festival v okviru že obstoječe prireditve Jesen v Mozirskem gaju - buče v harmoniji s cvetjem, ki so ga poimenovali Festival buč in cvetja Bučn'cvet. Ekipo študentov so sestavljali Monika Melanšek, Damjana Sladič, Urška Jazbec, Klara Klančnik, Jure Mihelak, Jan Napotnik in Gal Zabukovnik. Mentorici projekta sta bili Antonija Jakop in Martina Omladič.

V okviru sejma Alpe Adria je bila v okviru 17. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organizirana turistična tržnica, na kateri se je predstavilo več kot trideset ekip srednjih in višjih strokovnih šol iz Slovenije in tujine.

Študentje so želeli s svojo idejo s pomočjo delavnic, razstav in strokovnih predavanj v Mozirje privabiti ljubitelje in pridelovalce okrasnih, jedilnih buč. K sodelovanju bi povabili ljubitelje cvetja in izdelovalce cvetličnih aranžmajev. Program festivala bi obogatili s strokovnimi predavanji, saj bi želeli privabiti tudi strokovno javnost, z zabavnim programom pa mlajšo publiko. Pripravili bi strokovna predavanja o pridelavi buč, o vzgoji okrasnih in jedilnih buč ter buč velikank. Z organizacijo rock koncerta ter nastopom stand up komikov, pouličnih umetnikov bi spodbudili interes pri mladih, v Začarani vasi bi se v različnih delavnicah zabavali otroci. V času festivala bi organizirali kulinarično prireditev "Bučna kuhna", kjer bi na sejemskem prostoru gostinci ponujali bučne jedi in slaščice.

Pripenjamo fotografiji in priznanje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si