O-STA

Na Ptuju pripravljajo vseslovensko seniorsko pustovanje

Tudi letos bo Zadruga Mozaik Generacij organizirala Seniorsko pustovanje 2020, ki bo potekalo v okviru 60. Kurentovanja v Karnevalski dvorani na Ptuju v četrtek 20. februarja od 10. do 18. ure. Poskrbljeno bo za pester glasbeni program, ter okusno pustno pojedino. Najbolj izvirne, še posebej lastnoročno izdelane, skupinske in posamične maske bodo bogato nagrajene. Pustovanja se bo udeležila tudi Aleksandra Pivec, ki je ambasadorka Seniorskega pustovanja 2020.

Ob pestrem glasbenem programu bodo nastopili Alfi Nipič, Oto Vrhovnik, Ansambel Fretari, Akustični orgazem in s številnimi glasbenimi točkami tudi drugi, med njimi tudi učenci in otroci iz okoliških šol in vrtcev. Prireditev bo vodila in animirala Urška Vučak, ljubiteljska igralka iz Ptuja, ki jo številni poznajo kot Slavico v seriji Čista desetka. Pustne šeme, like in običaje bodo predstavile etnografske skupine. Prisotne bo pozdravili tudi princ karnevala Darko Cafuta (Baron Jakob Zekel Videmski), prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea-ECM in Aleksandra Pivec.

Poskrbljeno bo tudi za jedačo in pijačo. V vstopnino, ki znaša 5 evrov je všteta pustna pojedina, ki bo predvideno sestavljena iz dveh menijev, krofa, aperitiva in langaša. Langaš je prekmurska ocvrta jed iz vzhajanega jogurtovega testa z dodatki po izbiri. Na pustovanju ga bodo pripravljala prekmurskega društva.

Pridite našemljeni, saj bodo najbolj izvirne, posebej lastnoročno izdelane, skupinske in posamične maske, ki jih bo izbrala ocenjevalna komisija, pripravili bogate nagrade.
Vsi, ki ste se že prejšnja leta prišli na seniorsko pustovanje, veste, da je bilo nepozabno. Zato se čim prej prijavite skupinsko ali posamično na e-naslov: seniorsko.pustovanje@gmail.com ali Lidija Minić: 031 537 206 in Veronika Gorišek: 040 826 878

VIDEO: Arhivski video posnetek TUKAJ