O-STA

Podpis donatorske pogodbe za električno polnilno postajo

V torek, 4. 2. 2020, je na Medpodjetniškem izobraževalnem centru Šolskega centra Velenje potekala slovesna predaja polnilne postaje za električne avtomobile. Na prireditvi so navzoče nagovorili direktor šolskega centra Janko Pogorelčnik, ki je povedal, da mora šola slediti trendom razvoja in se prilagajati lokalnemu gospodarstvu. Ravnatelj Šole za strojništvo, geotehniko in okolje Peter Rozman je orisal, kako je prišlo do Petrolove donacije dveh polnilnih postaj, pri čemer sta imela vlogo tudi nekdanji predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik in njegov nekdanji srednješolski profesor mag. Albin Vrabič. Prireditve sta se udeležila tudi predstavnika Petrola (Inovativni poslovni modeli) Daniel Senić in Žiga Primožič, ki je poudaril, da gre tudi njihovo podjetje v smeri trajnostnih rešitev za okolje in da so tudi zanje zelo pozitivni projekti, kot je ta s šolo.

Prireditev je potekala v sproščenem vzdušju ob kratkem kulturnem programu, ki ga je vodila Zala Kač, dijakinja programa Okoljevarstveni tehnik, ki je v nagovoru povedala, da je ob zaključku šolanja zadovoljna, da šola sledi temu, za kar tudi izobražuje. Zagotovo nas ni ravnodušnih pustila gimnazijka Katalena s pesmijo Amy Winehouse I'm no good ... tako smo v prijetni uri zbližali dijake avtoservisne stroke, strojništva, okoljevarstva, gimnazije ...

Sledil je podpis donatorske pogodbe in simbolična otvoritev električne polnilnice, kjer je koordinator projekta Boštjan Hribar demonstriral priklop novega šolskega električnega avtomobila na polnilno postajo.

V vabilu smo zapisali besede velikega libanonskega misleca Kahlila Gibrana: "Ne pozabite, da se Zemlja veseli vaših bosih korakov in vetrovi se želijo igrati z vašimi lasmi." S mislijo na čisto prihodnost smo se tudi razšli.

Polonca Glojek,

Šola za Strojništvo, geotehniko in okolje

Šolski center Velenje