O-STA

Kyocera prejela naziv "Major Player" v raziskavi IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019-2020 Vendor Assessment

Ljubljana, 5.2.2020 - Kyocera Document Solutions Inc., eno od vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je v zadnji raziskavi IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019-2020 Vendor Assessment, prejelo naziv "Major Player".

Poročilo iz raziskave najdete v dokumentu IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019-2020 Vendor Assessment (December 2019, IDC #US44811119).

Raziskava IDC MarketScape zajema različne ponudnike strojne opreme, ki je namenjena tiskanju in temelji na obsežnem programu ocenjevanja varnosti, ki jo ponudniki zagotavljajo kot posamezno funkcijo ali kot celovito rešitev v okviru ponudbe storitev upravljanja s tiskom in dokumenti ali pa tudi kot profesionalno storitev, ki ni del te ponudbe.

Kyocera ponuja večplastni pristop k varnosti tiskanja, osredotočen na štiri ključna področja: zaščito na ravni naprave, avtentikacijo, programsko opremo / SaaS in svetovalne storitve. Kyocera ponuja širok spekter varnostnih zmogljivosti, vključno s šifriranjem podatkov, upravljanjem naprav in tiskanja ter zaščito pred zlonamerno programsko opremo.

V poročilu IDC MarketScape so zapisali: "Kyocera je v zadnjih letih okrepila svojo ponudbo na področju rešitev ECM*1, BPO*2 in storitev za upravljanje vsebin, s čimer je okrepila pomoč strankam pri digitalizaciji procesov, ki temeljijo na papirnatih dokumentih in pri avtomatizaciji delovnih procesov". Poročilo tudi navaja: "Kyocerino strokovno znanje na področju upravljanja dokumentov v kombinaciji s širokim portfeljem varnostnih rešitev podjetja, zagotavlja močno osnovo za obravnavo posebnih groženj varnosti, zlasti znotraj sektorja manjših in srednje velikih podjetij." Robert Palmer, podpredsednik za raziskave na področju rešitev tiskanja in upravljanja z dokumenti pri IDC, dodaja: "S celovitim pristopom k varnosti tiskanja in upravljanja dokumentov se je Kyocera postavila kot zaupanja vreden svetovalec na področju varnosti."

"Ko tehnologija postaja vse bolj kompleksna, postajajo zapletene tudi težave, s katerimi se spopadajo podjetja. Kyocera razvija odgovore za izzive prihodnosti," je dejal Keisuke Koyama, generalni direktor oddelka za marketing v podjetju Kyocera. "Z razvojem naših naprav in rešitev, ki so opremljene z najsodobnejšimi varnostnimi funkcijami, ki veljajo v naši branži in s krepitvijo zmogljivosti naših varnostnih storitev z novimi partnerstvi in prevzemi, želi Kyocera svojim strankam zagotoviti varno pisarniško okolje brez tveganja." je dodal Keisuke Koyama.

*1ECM (Enterprise Content Management) je nabor v naprej opredeljenih procesov, strategij in orodij, ki podjetju omogočajo učinkovito pridobivanje, organiziranje, shranjevanje in posredovanje kritičnih informacij svojim zaposlenim, poslovnim deležnikom in strankam.

*2BPO (Business Process Outsourcing) je sklepanje pogodb za izvedbo določenih poslovnih nalog z zunanjimi izvajalci.

#

O IDC MarketScape

Model analize IDC MarketScape je zasnovan tako, da zagotavlja pregled konkurenčne sposobnosti dobaviteljev IKT (informacijske in komunikacijske tehnologije) na določenem trgu. Raziskovalna metodologija uporablja strogo metodologijo točkovanja, ki temelji na kvalitativnih in kvantitativnih merilih, kar ima za posledico enotno grafično predstavitev položaja vsakega prodajalca na določenem trgu. IDC MarketScape zagotavlja jasen okvir, v katerem lahko ponudbo izdelkov in storitev, zmogljivosti in strategije ter trenutne in prihodnje tržne uspehe prodajalcev IKT tehnologij, med seboj smiselno primerjamo. Okvir tehnološkim kupcem prav tako zagotavlja 360-stopinjsko oceno prednosti in slabosti sedanjih in bodočih prodajalcev.

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2018, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,58 bilijona jenov (približno 14,9 milijarde USD). Kyocera se je uvrstila na seznam "Derwent Top 100 Global Innovators 2018-19", ki ga izdaja Clarivate Analytics in je na Forbesovi lestvici največjih javnih delnic na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 612 mesto. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.