O-STA

Na obisku predstavniki Občine Bosanski Petrovac

Danes je podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel predstavnike Občine Bosanski Petrovac, in sicer župana Dejana Prošića, sodelavca na področju mladinskega dela Adnana Družića in sodelavko Urada za okolje in prostor Selmo Balić. Gostje so povabili predstavnike naše prostovoljne skupine Udarnik na udarniško akcijo v Bosanski Petrovac, na kateri bodo sodelovali prostovoljci iz štirih držav.

Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je gostom izrekel dobrodošlico in predstavil osnovne značilnosti mesta. V nadaljevanju sprejema je vodja Urada za javne finance in splošne zadeve Amra Kadrić predstavila občino, njeno delovanje in uspešne projekte, ki jih izvajamo.

Predstavniki Občine Bosanski Petrovac so izrazili željo po nadaljnjem sodelovanju, ki se je začelo pred dvema letoma z obiskom naše prostovoljne skupine Udarnik. V mesecu juliju želijo organizirati veliko udarniško akcijo. Na njihovo povabilo so se poleg velenjskih prostovoljcev že odzvali tudi prostovoljci iz hrvaškega Splita in srbskega Beograda. V okviru udarniške akcije bodo izvedli kar sedem projektov, ki bodo izboljšali kvaliteto bivanja lokalnega prebivalstva.

Današnjega sprejema sta se udeležila tudi direktor Mladinskega centra Velenje Marko Pritržnik in vodja prostovoljne skupine MC Udarnik Andrej Cvernjak, saj je prav Mladinski center Velenje v teh dneh spremljal goste iz Bosne in Hercegovine.

Župan Občine Bosanski Petrovac Dejan Prošić se je ob zaključku srečanja zahvalil za sprejem in izrazil presenečenje, da izvajamo toliko različnih programov, ki so za občane brezplačni. Predlagal je nadaljevanje sodelovanja med občinama tudi na drugih področjih.