O-STA

V pripravi ukrepi za pomoč gospodarstvu v mestni občini Velenje

Velenje, 24. marec 2020 - V Upravi Mestne občine Velenje se zavedamo, da ima sprejemanje številnih ukrepov in omejitev Vlade Republike Slovenije zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom izjemno negativen vpliv na gospodarstvo v Šaleški dolini in da bodo nujno potrebne dodatne spodbude, tako na državni kot lokalni ravni. Pospešeno iščemo možnosti za dodatno pomoč podjetjem, s poudarkom na mikro, malih in startup podjetjih, za zmanjšanje posledic, ki nastajajo zaradi sprememb poslovanja gospodarskih družb v naši občini.

Uprava Mestne občine Velenje bo na naslednji seji Sveta Mestne občine Velenje, ki bo potekala dopisno v torek, 7. aprila, in v sredo, 8. aprila, predlagala svetnicam in svetnikom oprostitev najemnin za tiste podjetnike in obrtnike, ki imajo v najemu nepremičnine, ki so v lasti Mestne občine Velenje. To bo prvi izmed ukrepov za pomoč, nadaljnje aktivnosti pa bodo odvisne od sprejetih ukrepov na državni ravni. Tudi sami smo preko naših reprezentativnih združenj podali nekaj pobud, predvsem z namenom, da zaščitimo delovna mesta v gospodarstvu in druge panoge na področju negospodarstva pred velikim izpadom prihodkov in porastom stroškov.

Ob takšnih izrednih situacijah se še toliko bolj izkaže, kako velik je gospodarski doprinos Velenja in Šaleške doline državi.

Ostanimo zdravi! Ostanimo doma!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje