O-STA

Nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel brez vedenja lokalne skupnosti

Velenje, 26. marec 2019 - Danes zvečer smo iz medijev izvedeli, da bo še to noč v Hotel Paka, ki je v lasti Gorenje Hisense, v izolacijo nameščenih približno 50 oseb, ki bodo prispele iz Španije. Nesprejemljivo je, da je lokalna skupnost to informacijo izvedela iz medijev, zato jutri zjutraj pričakujemo od Vlade Republike Slovenije vsa pojasnila v zvezi z namestitvijo oseb v izolacijo.

Vladi Republike Slovenije sporočamo, da je tovrstno ravnanje, brez soglasja lokalne skupnosti, skrajno neodgovorno, saj povzroča dodatne skrbi in negotovost pri ljudeh, ki so v tem kriznem obdobju že tako nezaupljivi. Kot lokalna skupnost smo v prvi vrsti zadolženi, da poskrbimo za zdravje in varnost naših občank in občanov ter jih ne izpostavljamo dodatnim tveganjem za morebitno okužbo s koronavirusom.

Velenje je bilo v preteklosti vedno naklonjeno ljudem, ki so prihajali iz območij, kjer so bili ogroženi zaradi različnih vzrokov. Še vedno smo pripravljeni pomagati ranljivim skupinam posameznikov, pričakujemo pa, da bomo v takšne odločitve aktivno vključeni, saj bomo le tako lahko pravočasno sprejemali potrebne preventivne in varnostne ukrepe ter o tem obveščali javnost.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestni občini Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si