O-STA

Vrtičkanje v času epidemije

Velenje, 3. april 2020 - Sezona vrtičkarstva se kljub izrednim razmeram začenja. S 1. aprilom smo tako na obeh območjih vrtičkov, ki jih je uredila Mestna občina Velenje, na območju vrtičkov Krajnca v Bevčah in območju vrtičkov ob železnici, vzpostavili pogoje za izvajanje aktivnosti na vrtičkih.

Na obeh območjih je urejen odvoz smeti. Ob tem pozivamo vse vrtičkarje k odlaganju smeti v ustrezne zabojnike (ločevanje odpadkov). Do umiritve razmer in preklica preventivnih ukrepov zaradi širjenja koronavirusa na območjih vrtičkov ne bo kemičnega stranišča. Postavili ga bomo takoj, ko bo epidemija mimo in se stanje v državi normalizira. Na obeh območjih bomo uredili tudi dostop do vode, takoj ko bodo to dopuščale temperature.

Vse vrtičkarje na območju vrtičkov Krajnca v Bevčah, ki svoje orodje in ostalo opremo shranjujejo v skupnih prostorih, pozivamo, da orodje in opremo zaradi zagotavljanja varnosti in preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom, najkasneje do torka, 7. aprila, umaknejo iz skupnih prostorov in jih začasno shranjujejo na svojem vrtičku ali doma.

Zaradi pritožb glede kraje pridelkov in uporabe škropiv, pozivamo vse zakupnike vrtičkov k spoštovanju določil zakupne pogodbe v smislu, da s svojo dejavnostjo ne povzročajo nikakršne škode ostalim zakupnikom.

Da preprečimo širjenje okužbe s koronavirusom, vse vrtičkarje prosimo, da spoštujejo vse preventivne ukrepe Vlade Republike Slovenije in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Zadržujejo se lahko samo na svojih vrtičkih in se izogibajo druženju v skupinah, v objektih in na pokritih in nepokritih površinah (mize, klopi). Po opravljenem delu na vrtičku se nihče ne sme zadrževati na tem območju.

Le s spoštovanjem vseh ukrepov bomo preprečili širjenje virusa, zato ravnajmo odgovorno in pazimo na svoje zdravje ter zdravje vseh drugih.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si