O-STA

Družba BTC podarila 100.000 zaščitnih mask

Družba BTC je danes UKC Ljubljana predala donacijo medicinske zaščitne opreme. Podarili so jim 100.000 zaščitnih kirurških mask, ki bodo zdravstvenim delavcem omogočile varnejše delo v času epidemije COVID-19.


V družbi BTC se zavedajo, da je v trenutnih razmerah prioritetni cilj varovanje zdravja in življenja ljudi. Zato želijo s svojo pomočjo aktivno podpreti prizadevanja zdravstvenega osebja, ki predstavlja ključni steber pri omejevanju širjenja epidemije in zdravljenju obolelih. S tem namenom so danes UKC Ljubljana podarili 100.000 zaščitnih kirurških troslojnih mask.


Donacijo je v imenu družbe BTC UKC Ljubljana predal mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC, ki je ob tem izpostavil: "V družbi BTC si v teh izrednih časih prizadevamo pomagati skupnosti, v kateri delujemo, saj verjamemo, da sta družbena odgovornost in izkaz solidarnosti danes še posebej pomembni. Želimo si, da bi naša donacija 100.000 zaščitnih mask prispevala k varnejšemu delu zdravstvenih delavcev, ki vsak dan v prvih linijah požrtvovalno skrbijo za zdravje posameznikov in hkrati nas vseh."


Janez Poklukar, generalni direktor UKC Ljubljana, je dodal: "V UKC Ljubljana si prizadevamo pomagati okuženim in hkrati zagotoviti varno delovno okolje našim zaposlenim, ki se s svojo požrtvovalnostjo in nesebičnostjo proti zahrbtnemu in izjemno nalezljivemu virusu bojujejo v prvih bojnih linijah. Zaradi vsakodnevnega stika z morebitno okuženimi se tudi mi, tako kot druge zdravstvene ustanove v državi, soočamo s pomanjkanjem zaščitne opreme, ki je ključnega pomena za obvarovanje zdravja naših zaposlenih in pacientov. Zato se zahvaljujem za donacijo, ki je v tem času več kot dobrodošla in nam bo omogočila pokritje potreb po zaščitnih maskah za nekaj časa."


V družbi BTC so poleg današnje donacije že prejšnji teden Društvu za zdravje naroda donirali sredstva za nakup 1000 hitrih testov za koronavirus. Društvo, ki sicer skrbi za boljši, bolj učinkovit in dostopnejši zdravstveni sistem, bo kupljene hitre teste podarilo zdravstvenim ustanovam po celi Sloveniji, in sicer glede na ocenjeno stopnjo nujnosti.


Poleg donacij v družbi BTC s številnimi preventivnimi ukrepi skrbijo za zagotavljanje varnega okolja za zaposlene, poslovne partnerje in obiskovalce njihovih središč. Tako so sprejeli že več kot 50 ukrepov na nivoju celotne družbe z namenom ozaveščanja, preventivnega delovanja zaposlenih in zagotavljanja ustreznega delovnega okolja za zmanjšanje možnosti širjenja koronavirusa. Posebno pozornost pri tem namenjajo BTC Logističnemu centru, ki v kriznih časih zagotavlja nemoteno oskrbo prebivalstva z najnujnejšimi izdelki.



Dodatne informacije:

BTC, Sektor za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 42, e-pošta: press.btc@btc.si