O-STA

Zbirni center ponovno odprt za fizične osebe

Zbirni center Velenje je za fizične osebe od danes, 6. aprila, do nadaljnjega odprt ob ponedeljkih, sredah in petkih od 8. do 11. ure. Zaradi preprečitve širjenja virusa COVID-19 morajo osebe nositi svojo zaščitno opremo, vstop pa je je možen z osebnim dokumentom in položnico PUP-Saubermacher.

Vstop v Zbirni center Velenje je omogočen fizičnim osebam z osebnim vozilom s prikolico. Zaradi preprečitve širjenja virusa COVID-19 mora vsak, ki vstopa v zbirni center, nositi svojo zaščitno masko in rokavice ter pisalo v primeru podpisa spremne dokumentacije. Občani sami razvrstijo odpadke v za to namenjene zabojnike, kesone.

V Zbirni center Velenje je vstop možen z osebnim dokumentom in položnico PUP-Saubermacher, ki jo je potrebno prisloniti na steklo, da lahko zaposleni v centru z optično napravo preberejo kodo plačnika. V primeru oddaje plačljivih odpadkov (recimo gradbenih odpadkov) je potreben podpis tehtalnega lista. Občane prosimo, da uporabijo lastno pisalo.

Na območju oddaje odpadkov sta lahko največ dve stranki. V primeru, da stranka nima položnice, ne more vstopiti v zbirni center. Občane prosimo, da v zbirni center vstopajo le zdrave osebe.

Vse ločene frakcije (embalažo, biološke in mešane komunalne odpadke) lahko občani puščajo v zabojnikih, na njihovem prevzemnem mestu oz. zbiralnici, kjer bo odvoz do nadaljnjega potekal po predvidenem koledarju odvoza komunalnih odpadkov. Zbiralnice so namenjene zbiranju ločeno pripravljene embalaže. V zbiralnice je prepovedano odlagati kosovne, nevarne, gradbene in ostale neprimerne odpadke.

Odpadke ni dovoljeno kuriti na prostem. Zakonsko je tudi prepovedano odlaganje odpadkov v naravo. Več informacij je objavljenih na spletni strani www.pup-saubermacher.si.