O-STA

Najboljša izbira gospodarskega vozila

Marsikateri podjetniki, ki pri svojem poslu potrebujejo zanesljivo vozilo, se soočajo s težavo, kakšen kombi je najprimernejši zanje. Sploh tistim, ki jih kupujejo prvič, zna nakup predstavljati večji napor. Pri tem lahko pomagajo spodnji nasveti.

1. Za kakšen namen se bo vozilo uporabljalo?

Največ poudarka je potrebno nameniti dejavnosti, s katero se ukvarjate. Če bo vozilo v prvi vrsti namenjeno prevozu tovora, je nujen velik tovorni prostor. Premislite, koliko tovora imate namen prevažati in kako velik je. Večje količine materiala zahtevajo večjo prostornost. Zadnja vrata naj bodo dovolj visoka za tovor in naj se odpirajo široko pod kotom 270 stopinj, da ne boste imeli težav z natovarjanjem. Morda boste vozili tudi delovno ekipo. V ta namen so kombiji z več sedeži boljša izbira. Citroën Jumper ponuja različne izvedenke, ki zadovoljijo potrebe različnih tipov podjetnikov.

2. Boste z njim premagovali dolge razdalje?

Vozilo lahko potrebujete zgolj za prevoz na lokacijo izvajanja del ali pa lokalen prevoz tovora. Če je namenjen prevozu na daljše razdalje, je potrebne več pozornosti za zagotavljanje udobja. Gospodarska vozila so lahko precej neudobna, sploh v primerjavi z osebnimi vozili. Na krajših razdaljah vam mogoče udobje niti ne bo tako nujno, za premagovanje daljših razdalj pa poskrbite, da boste med vožnjo uživali. Citroën Jumper uporabnikom nudi udobje z:

· voznikovim sedežem s spremenljivim vzmetenjem,

· prestavno ročico na armaturni plošči,

· volan v usnju,

· dvižno pisalno mizico in

· uporabno zasnovanimi odlagalnimi mesti.

3. Kakšno tehnologijo potrebujete?

Poleg udobja in dobrega počutja med vožnjo je pomembna tudi varnost. K tej lahko bistveno prispeva tehnologija, ki nudi pomoč pri vožnji. Pri gospodarskih vozilih so takšni sistemi manj pogosti, vendar se izkažejo kot zelo priročni. Pomoč pri vzvratnem parkiranju s kamero in zaslonom na dotik bo olajšala parkiranje na cilju. Citroën Jumper med drugim ponuja pomoč pri speljevanju v klanec, funkcijo za prilagodljivi nadzor obremenitve in sistem za nadzor spusta po klancu. Ne pozabite pa tudi na povezavo z mobilnim telefonom, ki omogoča prostoročno telefoniranje.

Čeprav se včasih zdi, da izbira gospodarskih vozil ni tako raznolika, se izkaže, da podjetnikom ponuja ogromno možnosti. Predvsem je odvisno od individualnih potreb, za katere lahko najdete popolno gospodarsko vozilo.