O-STA

Dela že v drugem nadstropju prireditvenega odra

Velenje, 10. april 2020 - Mestna občina Velenje tudi v času epidemije nadaljuje s projektom revitalizacije prostora ob Velenjskem jezeru. Z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov projekt CTN Prireditveni oder in prostor napreduje po predvidenih časovnih rokih. Delavci so v teh dneh že pričeli z deli v drugem nadstropju prireditvenega odra.

Ob zaključku projekta bomo pridobili več kot 46.000 m2 revitaliziranega degradiranega območja. Atraktiven prireditveni prostor bo lahko sprejel kar 30.000 obiskovalcev.

Trenutno glavna dela potekajo na prireditvenem odru, ki se bo razprostiral na površini 2.375 m² nad in ob Velenjskim jezerom. V mesecu aprilu je predvidena izgradnja sten prvega in drugega nadstropja odra s stopnišči, predelnih sten v kleti in sanitarijah odra ter zunanjih vrat servisnega objekta. Predelne stene in toplotna izolacija servisnega objekta, hidroizolacija zaledne stene in zasip servisnega objekta pa je bila izvedena že v prejšnjem mesecu.

V servisnem objektu so predvidene javne sanitarije, pisarna Turistično-informativnega centra, delavnica, garaža za vozila za vzdrževanje prireditvenega prostora, prostor za agregat in skladiščni prostori 586,23 m² bruto površine.

Z izgradnjo prireditvenega odra in prostora bomo pridobili pomembno infrastrukturo, ki bo omogočala izvedbo raznovrstnih dogodkov in zagotavljala pogoje za nadaljnji razvoj prireditvenih dejavnosti v naši občini ter širši regiji.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700