O-STA

Velenje s poezijo doma tudi prihodnje dni

Velenje, 14. april - V času pandemije s koronavirusno boleznijo je Mestna občina Velenje v sodelovanju z Velenjsko knjižno fundacijo in Šaleškim literarnim društvom Hotenja vse od 21. marca, ko obeležujemo mednarodni dan poezije, vsakodnevno na občinski spletni strani in FB strani obiskovalce strani pozdravljala z izbrano pesmijo velenjskih oz. šaleških literarnih ustvarjalcev.

V skupni želji, da še trajajoča pandemija in izolacija, ki je potrebna za omejitev virusa, ne stišata poezije, bomo z objavljanjem pesmi nadaljevali tudi prihodnje dni. Od jutri naprej bomo objavljali izbrane pesmi vrhunskih slovenskih pesnikov in pesnic, ki so na velenjskem Lirikonfestu v letih od 2006 do 2020 (letos jubilejna 15. podelitev) prejeli vseslovensko književno nagrado "velenjica - čaša nesmrtnosti" za vrhunski desetletni slovenski pesniški opus za odrasle v 21. st.

Od leta 2006 so nagrado prejeli: Andrej Medved, Milan Vincetič, Milan Dekleva, Vinko Möderndorfer, Boris A. Novak, Milan Jesih, Peter Kolšek, Zoran Pevec, Esad Babačić, Maja Vidmar, Peter Semolič, Tone Škrjanec, Iztok Osojnik, Uroš Zupan in Lidija Dimkovska.

Naj nas silovita moč poezije tudi v prihodnjih dneh povezuje, nam polepša dneve in morda v nas prebudi ustvarjalnost!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si