O-STA

Odpiranje objektov Zavoda Celeia Celje

Z rahljanjem ukrepov, povezanih s širjenjem koronavirusa, Zavod Celeia Celje počasi odpira svoje objekte. Med prvomajskimi prazniki smo odprli zunanje površine Starega gradu Celje, najbolj turistično obiskano točko knežjega mesta je med 1. in 3. majem obiskalo 348 obiskovalcev. Med njimi niso bili le Celjani, temveč tudi obiskovalci iz drugih krajev Slovenije.

Na podlagi znanih ukrepov in Smernic Ministrstva za kulturo "Smernice za postopno odprtje javnih zavodov, ki opravljajo muzejsko, galerijsko ali sorodno dejavnost za obisk" se pripravljamo na odprtje naših poslovnih enot.

Stari grad Celje bo svoja vrata znova odprl v sredo, 6. maja. Odprli bomo vse razen VR in AR doživetja. Grad bo odprt vse dni v tednu od 10. do 20. ure. Ob tem velja opozorilo, da je na gradu lahko istočasno največ 100 ljudi hkrati. Če bo število obiskovalcev preseglo 100, bodo morali naslednji na obisk počakati. Na gradu bosta do nadaljnjega dva informatorja v odpiralnem času, saj je potreben tudi nadzor gibanja obiskovalcev in upoštevanje ukrepov.

Omenjene smernice priporočajo, naj zaenkrat ne izvajamo vodenih programov, zato do nadaljnjega ne bomo organizirali programa Žive zgodovine kot tudi vodenih ogledov.

Z jutrišnjem dnem odpiramo tudi TIC v centru mesta. Ta bo odprt od ponedeljka do petka od 10. do 17. ure in v soboto od 10. do 13. ure.

Center sodobnih umetnosti vrata galerij odpira danes, 5. maja. Galerija sodobne umetnosti in Likovni salon Celje bosta odprta od torka do sobote med 11. in 18. uro, v nedeljo in ponedeljek sta galeriji zaprti. V Galeriji sodobne umetnosti je do 16. maja na ogled razstava Uroša Potočnika z naslovom Hitrost, v Likovnem salonu pa nova razstava Ezster Katalin I Hold You and You Hold Me.

Drevesna hiška v Mestnem gozdu Celje, Spominska hiša Alme M. Karlin, dvorani Celjskega doma in Galerija Račka ostajajo zaprti do nadaljnjega.