O-STA

Vrnimo živl'e'je v Vele'je

Velenje, 22. maj 2020 - Za nami so zelo stresni tedni pandemije koronavirusne bolezni, v katerih smo se morali navaditi na čisto drugačen način življenja. Prepovedano je bilo druženje, nič več nismo smeli pripravljati dogodkov in prireditev, zdelo se je, da se je čas nekako ustavil. Upoštevati smo morali tudi številne ukrepe, s katerimi smo omejili širjenje pandemije. Velenjčanke in Velenjčani smo ukrepe upoštevali in sedaj, ko se zaradi dobrega stanja v državi ukrepi Vlade Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje rahljajo, se tudi v Velenje - mesto, ki ima srce -, življenje počasi vrača.

Skupaj z našimi javnimi zavodi bomo počasi začeli pripravljati tudi dogodke. Zaenkrat le takšne za do 50 oseb in seveda še vedno ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov. 1. junija tudi kino ponovno odpira svoja vrata.

V ponedeljek, 25. maja, bomo v Velenju ponovno postavili tri srca iz sončnic, ob katerih ste se lani tako radi fotografirali. Srca smo obnovili in jih bomo postavili pred mestno hišo, v Sončni park in na Velenjsko plažo. Veseli bomo, če se boste tudi letos ob njih fotografirali in objavljali fotografije na družbenih omrežjih, pripišite ob objavi #vrnimoživlejevveleje.

Imamo tudi novo podobo, ki s sončnicami obljublja, da bo vse še dobro in da bo v Velenju kmalu spet živahno.

Pokažimo, da držimo skupaj in da bomo skupaj zmogli tudi v tej situaciji. In počasi bo Velenje ponovno zaživelo v vsej svoji ponudbi in priložnostih.

Vrnimo živl'e'je v Vele'je!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si

vrnimo_zivleje_zmogli_smo_CANKARJEVA_