O-STA

Pomoč pri vnetju nožnice

Znaki vnetja nožnice se običajno pojavijo nenadoma, zato se je nanje pomembno čim prej odzvati. Neprijeten občutek bo takohitro odpravljen, učinkovito zdravljenje s kremami pa bo poskrbelo, da se bo vnetje manj verjetno ponovilo.

Večja pozornost higieni

Pri zdravljenju glivične okužbe je velikega pomena higiena. Velja se izogibati nožničnim prham, ki spremenijo pH nožnice in povzročijo lažje razmnoževanje glivic. Večjo pozornost je potrebno nameniti tudi izbiri mila. Odsvetujejo se vsa odišavljena mila in jih zamenjati za takšna, ki imajo nižji pH. Tako bo vaginalna flora uravnotežena in bo telo samo poskrbelo za ustrezno ravnovesje v nožnici. Pomembno je tudi temeljito brisanje intimnih predelov, saj vlaga glivicam omogoča lažje razmnoževanje.

Prehrana

Pri pojavu glivične okužbe se je potrebno vprašati, kaj je vodilo v nastanek. Poleg ustrezne higiene in nošenja sintetičnih in tesnih oblačil, ki ustvarjajo ugodno okolje za razmnoževanje, je dejavnik tudi prehrana. Predvsem sladkor, enostavni ogljikovi hidrati in alkohol. S svežo zelenjavo, mlečnimi izdelki, predvsem fermentiranimi, bo odprava glivic uspešnejša. Priporoča se tudi uporabo začimb in pitje zelenega čaja.

Lomexin krema

S pravilno higieno in ustrezno prehrano je mogoče zmanjšati ponovitve vnetja, vendar pa neprijeten občutek zahteva čim hitrejše zdravljenje. Najhitreje delujejo antimikotična zdravila, ki so namenjena zdravljenju glivičnih okužb. Najboljša izbira so takšna, ki imajo lokalno delovanje, zato se pogosto priporoča vaginalna krema Lomexin. Ključne prednosti so:

· na voljo je v lekarni, za kar ni potrebno čakati pri zdravniku na recept, in omogoča hiter začetek zdravljenja,

· deluje na mestu okužbe, zato so rezultati prej opazni,

· učinkovita je za zunanjo in notranjo uporabo,

· zdravljenje poteka 3 dni in v večini nezapletenih oblik vnetja se v tem času pokažejo rezultati,

· pakirana je z aplikatorjem, ki omogoča lažjo uporabo.

V večini primerov bodo v treh dneh po začetku uporabe simptomi vnetja nožnice ublaženi. Če v enem tednu ne pride do izboljšanja, pa je obvezen obisk zdravnika. Kakor tudi za nosečnice in starejše ženske, ki bodo zdravljenje opravljale pod zdravniškim nadzorom.