O-STA

Tudi letos Poletno počitniško varstvo mlajših šolarjev iz MO Velenje

Velenje, 22. junij 2020 - Tudi letos bomo zagotavljali počitniško varstvo mlajših šolarjev iz Mestne občine Velenje. Zaradi pandemije koronavirusne bolezni bomo počitniško varstvo vseh devet počitniških tednov organizirali le za otroke iz Mestne občine Velenje, ki bo sofinancirala izvedbo programa. Od ponedeljka, 29. junija, do petka, 31. julija (prvih pet počitniških tednov) bo počitniško varstvo potekalo ali na OŠ Mihe Pintarja Toleda ali v Vili Rožle (Aškerčeva 21, kjer je sedež MZPM Velenje) - odvisno od števila prijav in števila skupin. Prva dva tedna v avgustu bo varstvo potekalo v Mladinskem centru Velenje. Od ponedeljka, 17. avgusta, do petka, 21. avgusta, pa bo varstvo ponovno potekalo ali na OŠ Mihe Pintarja Toleda ali v Vili Rožle. Zadnji počitniški teden, od 24. do 28. avgusta, pa bo varstvo potekalo v Vili Rožle. Program počitniškega varstva bosta izvajala Medobčinska zveze prijateljev mladine Velenje in Mladinski center Velenje. Vpis v počitniško varstvo 2020 je odprt od danes, ponedeljka, 22. junija, do zasedbe prostih mest v posameznem terminu. Prijavnico in dodatne informacije najdete na spletni strani MZPM Velenje (www.vilarozle.si). Lani smo imeli v devetih počitniških tednih v varstvu kar 167 mlajših šolarjev.

Poletne počitnice so pred vrati, starši mlajših šolarjev pa verjetno v skrbeh, kako jim zagotoviti varstvo v času, ko bodo v službi. Zadnji dve leti smo jim to možnost ponudili v Vili Rožle in Mladinskem Centru Velenje. Letos je načrtovanje poletnih aktivnosti žal zaznamovala pandemija koronavirusne bolezni, zato smo organizatorji in izvajalci kljub sproščanju ukrepov še vedno zavezani navodilom NIJZ. Prav zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa so priprave na organizirano poletno počitniško varstvo otrok letos trajale nekoliko dlje. Želimo namreč, da bodo aktivnosti potekale čim bolj varno za udeležence in izvajalce in v skladu z vsemi navodili NIJZ. Varstvo mlajših šolarjev, starih od 6 do 9 let, bo zaradi upoštevanja navodil NIJZ potekalo v manjših skupinah kot prejšnja leta. V varstvo bodo lahko vključeni le popolnoma zdravi otroci zaposlenih staršev, ki 14 dni pred vključitvijo niso bili v tujini v državah, ki niso članice EU (iz rdečega seznama) ali v stiku z morebitno okuženimi.

Za varovanje in animacijo otrok bodo skrbeli zaposleni pri MZPM Velenje in v Mladinskem centru Velenje, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje in dijaki preko projekta Čisto moje Velenje. V času varstva bodo otroci dobili kosilo. Cena tedenskega varstva za enega otroka bo znašala 35 evrov, zadnji teden počitnic pa bo MZPM Velenje pripravila dnevni tabor Sončno mesto z bolj bogatim programom, zato bo takrat cena 40 evrov.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si