O-STA

Letošnji bo drugačen

Dopust, namreč. Drugačen od vseh prejšnjih, ker s konverzijo ali brez pač ni več glavno vprašanje, temveč z bonom, masko, doma ali v tujini. Namesto finančnega ščita je letos na poti še kako pomemben tudi zdravstveni.


Letošnja epidemija koronavirusa je povzročila, da so digitalne storitve danes bolj pomembne kot kadarkoli prej. Če je to le mogoče, jih tudi na dopustu uporabljajte v največji možni meri, saj je to tudi pomemben zdravstveni zaščitni ukrep.

Plačujte brezstično

Gotovina je pomemben dejavnik tveganja pri prenosu virusov, zato raje uporabite brezstično kartico ali pa kar mobilno denarnico NLB Pay. Oboje je uporabniku prijazno, predvsem pa varno.

Ne glede na to, katere kartice uporabljate, pa pred odhodom preverite njihovo veljavnost in višino limita, slednjega pa po potrebi lahko zvišate prek spletne banke NLB Klik ali v NLB Poslovalnici. Za varnost in posledično manj skrbi poskrbita SMS-Alarm o uporabi kartice in SMS-Opomnik o stanju na računu, stanje na računu in na karticah pa lahko pregledujete prek mobilne banke Klikin.

Kartice imate lahko vedno pri roki tudi v mobilni denarnici NLB Pay in tako s telefonom plačujete že skoraj na vseh prodajnih mestih v Sloveniji, pa tudi v Evropi, saj je večina brezstičnih. Maksimalni znesek za brezstično plačilo brez vnosa PINa pri nas je 25 evrov, na Hrvaškem pa je celo višji.

Enostavno, hitro in varno boste tako imeli kartice pri roki tudi takrat, ko boste fotografirali, brskali po internetu ali opravljali klice domov. Nadgrajena mobilna denarnica NLB Pay omogoča tudi takojšnja plačila fizičnim osebam prek Flika, tako da boste brez stroškov lahko sredstva prejeli ali nakazali prijatelju, ki vam je plačal kosilo. Posebna različica te storitve je na voljo tudi uporabnikom iOS operacijskega sistema. Če pa se vam zgodi, da pozabite PIN številko vaše kartice, lahko novo naročite kar z SMS sporočilom.

Imejte banko pri roki 24/7

In sicer z video klicem ali spletnim klepetom, kjer so vam naši kolegi na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Seveda kolege v NLB Kontaktnem centru vedno lahko pokličete na +386 1 477 20 00 ali jim pišete e-pošto na naslov info@nlb.si. Prek video klica NLB Kontaktnega centra vas lahko identificiramo in bančnik na ta način za vas opravi marsikatero poizvedbo ali storitev.

Pomembno pa si je zapomniti, da je v primeru kraje ali izgube denarja, kartic, dokumentov ali česarkoli drugega potrebno obvestiti lokalno policijo, ki naj napiše zapisnik. Če ste v tujini, pa se lahko obrnete tudi na slovensko diplomatsko-konzularno predstavništvo v državi, kjer ste.

Zdravje naj bo na prvem mestu. Vedno.

Tako vaše, kot vaših najbližjih. Skrbite za higieno rok, uporabljajte razkužilna sredstva in maske, kjer je to potrebno, npr. v NLB Poslovalnicah. Posebna previdnost pa je še vedno na mestu pri ranljivih skupinah, zato morda ne bo odveč, če svoje dedke ali babice pred odhodom povprašate ali res potrebujejo gotovino za plačilo položnic, ali jim jih lahko plačate kar preko Klikina.