O-STA

Prejeli plaketo gibanja Še vedno vozim - vendar ne hodim

Velenje, 23. junij 2020 - Mestna občina Velenje je od Zavoda VOZIM prejela plaketo nacionalnega gibanja Še vedno vozim - vendar ne hodim. Kot so zapisali, se Mestna občina Velenje z organizacijo inovativnih neformalnih izobraževanj zavzema za varnejšo vožnjo mladih in bodočih voznikov, s srčnostjo omogoča spreminjanje njihovih vrednot in s tem pomembno prispeva k izboljšanju prometne varnosti.

VOZIM, Zavod za inovativno izobraževanje, se je Mestni občini Velenje zahvalil za uspešno sodelovanje v letošnjem šolskem letu pri izvedbi preventivnih prometnih delavnic Še vedno vozim - vendar ne hodim.

Pri mladih želijo graditi varnost kot vrednoto in s tem dolgoročno zdravo in zadovoljno življenje. Njihova želja je, da varnost postane vrednota širše družbe in da zgodbe poškodovancev ne postanejo zgodbe drugih.

Skozi osebne zgodbe invalidov, poškodovancev želijo prispevati k spodbujanju pozitivnega in zdravega vedenja otrok in mladostnikov ter vplivati na varovalne in spodbujevalne dejavnike pred rabo alkohola ter drugih prepovedanih drog.

Z inovativnim in pozitivnim pristopom pripovedi osebnih zgodb vplivajo na mlade in spreminjajo njihova stališča. Tudi v sodelovanju z Mestno občino Velenje so v lanskem šolskem letu ozavestili 8.059 mladih na 133 delavnicah. Prilagodili so se zaprtju šol v spomladanskih mesecih in uspešno izvedli tudi 17 delavnic preko spleta.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si