O-STA

Evropska poslanka in voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon na obisku v Velenju

Velenje, 23. junij 2020 - Včeraj popoldne sta direktor občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori in svetovalka župana Mestne občine Velenje Andreja Katič s sodelavci iz občinske uprave v mestni hiši sprejela Tanjo Fajon, evropsko poslanko in voditeljico Socialnih demokratov.

Evropski poslanki in njeni ekipi je direktor občinske uprave mag. Iztok Mori uvodoma izrekel dobrodošlico v Velenju ter na kratko predstavil našo lokalno skupnost in njene značilnosti, delovanje občinske uprave in načrte za prihodnost. Izpostavil je najpomembnejše evropske projekte, ki jih Mestna občina Velenje trenutno izvaja (prireditveni prostor in oder na jezeru, prenova Starega Velenja, mestno kolesarsko omrežje), ter projekte, ki smo jih izpeljali s pomočjo uspešnega črpanja evropskih sredstev.

Evropska poslanka Tanja Fajon se je zahvalila za sprejem v Velenju. Izpostavila je, da je Velenje primer dobre prakse na mnogih področjih, še posebej pa jo veseli, da je znano po solidarnosti in skrbi za sočloveka. Pohvalila je urejenost mesta in velike razvojne ambicije.

Ob koncu sprejema se je poslanka vpisala v zlato knjigo gostov Mestne občine Velenje.

Pošiljamo tudi fotografiji s sprejema.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Alma Glotić, dipl. inž. med. kom. (UN)
Kabinet župana - Služba za odnose z javnostmi

T: 03 8961 603
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si