O-STA

Podžupan sprejel zakonca s Turistične kmetije Karničnik

Velenje, 9. julij 2020 - Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je danes skupaj s sodelavci v mestni hiši sprejel zakonca s Turistične kmetije Karničnik, ki je bila pred dnevi v akciji Naj Veseljakova kmetija izbrana za najboljšo in je prejela naziv Naj Veseljakova kmetija 2020. Podžupan jima je čestital ob uspehu in povedal, da je ponosen, da imamo v naši dolini tako uspešno kmetijo, ki bo z novim nazivom zagotovo privabila v Velenje številne nove obiskovalce. Zakonca Karničnik sta povedala, da ravno letos mineva 10 let odkar sta začela z svojo dejavnostjo in zato je prejet naziv nekakšna nagrada in potrdilo, da delata dobro. Podžupanu sta se zahvalila za sprejem in za dobro sodelovanje z Mestno občino Velenje.

K sodelovanju v veliki akciji Naj Veseljakova kmetija se je prijavilo 42 kmetij, s pestrimi dejavnostmi iz različnih koncev Slovenije. V finale so se uvrstile tri kmetije, največ spletnih glasov pa je prejela Turistična kmetija Karničnik iz Hrastovca pri Velenju. Na kmetiji imajo tri slovenske avtohtone živali: slovenskega hladnokrvne konje, krškopoljske prašiče in čebelice-kranjske sivke. Predelujejo suhe mesnine na tradicionalni način, v čebelnjaku lahko gostje vdihujejo čebelje aerosole. Njihova kmetija ima videz prave kmetije, povsod so živali, v prostorih pa je veliko lesa in kamna, kar daje gostom domačnost. Turistična kmetija Karničnik je znana po pravem kmečkem kosilu, ki ponuja: juho, pečenko krškopoljskega prašiča, ki jo pečejo v krušni peči, zraven krompir in korenje, domači skutini štruklji in solata z njive ali vrta. Za sladico pa pripravijo hišno posebnost - slivov štrudl.

Pošiljamo fotografijo s sprejema (z leve podžupan, zakonca Karničnik, svetovalka župana Andreja Katič, direktor občinske uprave mag. Iztok Mori) in fotografijo zapisa zakoncev Karničnik v Zlato knjigo gostov.

Vabljeni na Turistično kmetijo Karničnik, vabljeni v Velenje!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
...................................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si

Mestna občina Velenje podatke obdeluje in varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba). Posredovani dokument je namenjen izključno prejemniku ali osebi, odgovorni za prenos tega sporočila prejemniku, ter osebam, ki so upravičene poznati v dokumentu vsebovane podatke na podlagi svojih pristojnosti. Posredovani dokument je dovoljeno uporabljati le za med pošiljateljem in prejemnikom dogovorjeni namen. Drugačno posredovanje, razmnoževanje oziroma uporaba dokumenta niso dovoljeni. Dokument so vsi podatki v kakršnikoli obliki, ki jih vsebuje to elektronsko sporočilo. Če ste prejeli to sporočilo zaradi napake v naslovu ali pri prenosu sporočila, prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja elektronskega sporočila.