O-STA

America Movil' Conecel in Calypso Wireless podpisala pogodbo o poskusni postavitvi mobilne tehnologije Calypso

MIAMI LAKES (Business Wire), 6. junija 2005 - Vodilni proizvajalec na področju širokopasovnih tehnologij Calypso Wireless (Pink Sheets: CLWY), ki proizvaja mobilne aparate s tehnologijo za videokonference, je danes sporočil, da je s Conecel' America Movil (NASDAQ: AMOV) podpisal dogovor o poskusni postavitvi tehnologije Calypso za preklop na različna mobilna omrežja. America Movil je nastal, ko se je odcepil od podjetja TELMEX, Telefonmos de Mexico, največjega ponudnika lokalnih in mednarodnih klicev v Mehiki.

Skladno z dogovorom bo America Movil' Conecel izvedel preizkus patentirane (ameriški patent št. 6.680.923) ASNAP tehnologije Calypso Wireless, ki omogoča enostavno preklapljanje med mobilnimi omrežji GSM/GPRS/CDMA in Wi-Fi brezžičnimi lokalnimi mrežami z uporabo standarda 802.11. Naročnikom America Movil' Conecela, ki uporabljajo mobilne aparate s tehnologijo Calypso ASNAP, bo tako omogočen dostop do Wi-Fi točk. To jim bo zagotovilo širokopasovni dostop do svetovnega spleta s hitrostjo do 11 Mb/s. Sporazum določa, da bo tehnologija Calypso delovala na mobilnem omrežju podjetja Nokia (NYSE: NOK) in ostali infrastrukturi, ki jo uporablja ponudnik mobilnih storitev. ž

"Naše podjetje se močno zanima za najnovejšo tehnologijo, ki jo ponuja Calpyso, zato smo se odločili sodelovati v poskusni postavitvi, s katero bomo preverili možnosti za izboljšanje poslovanja preko ponudbe novih storitev z dodano vrednostjo, kot so videokonference in širokopasovni dostop do interneta. Pričakujemo, da bomo do zadnjega četrtletja 2005 uvedli novo generacijo mobilnih aparatov podjetja Calypso," je dejal R. Carvajal, direktor za storitve z dodano vrednostjo pri podjetju Conecel America Movil.

"Današnji sporazum je zgodovinskega pomena za Calypso Wireless. Pričakujemo, da bo po uspešnem preizkusu naprav in tehnologije ASNAP pri America Movil Conecel prišlo do naročil za to tehnologijo," je povedal prodajni direktor Calypso Wirelessa Alfredo Sarrazin.

O America Movil

America Movil je vodilni ponudnik mobilnih telekomunikacijskih storitev v Latinski Ameriki. Podjetje letos znova beleži močno rast: v prvem četrtletju je pridobil 5,2 milijona novih naročnikov (2,9 milijona v prvem četrtletju lani) ter je tako skupno imel 66,3 milijona mobilnih naročnikov in 1,9 milijona stacionarnih priključkov. Podjetje ima predstavništva v Mehiki, ZDA in po celi Latinski Ameriki. V Mehiki ponuja mobilne telekomunikacijske storitve pod blagovno znamko Telcel. Dodatne informacije o podjetju America Movil in storitvah, ki jih ponuja, so dostopne na http://www. americamovil.com.

O Calypso Wireless

Calypso Wireless je lastnik ASNAP tehnologije, za katero je pridobil ameriški patent št. 6.680.923 ("Communication system and method"). Ta zajema enostaven preklop mobilnih storitev (govor, video in podatki) med dostopnimi točkami za Wide Area Network (npr. GSM/GPRS/EDGE, CDMA, WCMDA) in internetnimi dostopnimi točkami kratkega dosega (npr. Wi-Fi, Bluetooth).

Tehnologija ASNAP omogoča, da mobilni aparat samodejno zazna prisotnost W-LAN omrežja in tako zagotovi enostaven preklop iz standardnega mobilnega omrežja na internetno dostopno točko s kratkim dosegom, kot je kabelski ali ADSL priključek z Wi-Fi tehnologijo. Uporaba ASNAP tehnologije bo omogočila uporabnejše mobilne storitve, npr. videokonference prek mobilnih aparatov, ki so opremljeni z ASNAP tehnologijo. Calypsu patent tudi podeljuje pravico, da ponudi koncesije vodilnim ponudnikom mobilnih in internetnih storitev kot tudi proizvajalcem mobilnih aparatov in izdelovalcem programske opreme. Calypso dodatno nadgrajuje ASNAP tehnologijo za izdelavo rešitev, ki bi omogočile mobilnim aparatom sprejem satelitskih signalov, oddanih prek ponudnikov, kot so Satellite Radio (NASDAQ: XMSR) in Sirius Satellite Radio (NASDAQ: SIRI). To bi ustvarilo nove poslovne možnosti za satelitske radijske postaje, izdelovalce mobilnih aparatov in ostale tehnologije kot tudi trgovce s temi napravami.

Calypso Wireless je delniška družba s sedežem v mestu Miami Lakes. Navadne delnice podjetja imajo oznako CLYW. Dodatne informacije o podjetju in proizvodih, ki jih ponuja, so dostopne na http://www. calypsowireless.com.

Opozorilo glede napovedi (Safe Harbor Statement)

Poleg navedb dejstev to sporočilo vsebuje napovedi podjetja Calypso, ki so zasnovane na trenutnih pričakovanjih, ocenah in analizah podjetja o prihodnosti poslovanja in razvoja področja storitev, zato so negotove. To je razvidno iz izrazov, kot so "pričakovati", "ocenjevati", "napovedati", "nameravati", "načrtovati", "meniti" in "si prizadevati", ter besed in izrazov podobnega pomena, ki se nanašajo na prihodnje poslovanje ali finančne rezultate in dogodke. Ker so napovedi izpostavljene tveganjem, negotovosti in domnevam, kar bi lahko povzročilo razlike med napovedmi in dejanskimi rezultati, tako ne predstavljajo jamstev za prihodnje poslovanje podjetja.

To sporočilo vsebuje napovedi, kot jih določa novela zakona o pravnih postopkih za zasebna podjetja iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995). Dejavniki, zaradi katerih se dejanski rezultati lahko razlikujejo od tu navedenih oziroma napovedanih, so med drugim sposobnost za prihodnjo izdelavo tehnologij, nepričakovane spremembe na trgu, uspešnost razvojnih in tržnih strategij podjetja Calypso, konkurenca na trgu za podatkovne sinhronizacije, sposobnost podjetja, da financira dolgoročno vizijo in razvoj ter sposobnost podjetja, da obdrži in motivira ključne kadre in zaposli dodatne kvalificirane kadre v skladu s kadrovskimi potrebami.

KONTAKT:

Calypso Wireless Inc.

Alice Arguello, 305-828-1483

info@calypsowireless.com

http://www.calypsowireless.com