O-STA

Podjetje Sleipner zadovoljno s predstavitvijo Calypsovih dvofrekvenčih WiFi-GSM-GPRS VoIP mobilnih telefonov

MIAMI LAKES, Florida - 24. avgusta, 2005 �- Calypso Wireless, Inc. (Pink Sheets:CLYW), eno izmed vodilnih podjetij na področju naprednih brezžičnih tehnologij, je sporočilo, da je podjetju Sleipner SA, italijanskemu podjetju za telekomunikacije, uspešno predstavilo dvofrekvenčni C1250i WiFi-GSM-GPRS VoIP mobilni telefon, ki uporablja Intelov procesor serijskih aplikacij PXA (INTC) in Microsoftov program WinCE 5.0 (MSFT).

"Predstavitev Calypsovih C1250i WiFi-GSM-GPRS VoIP mobilnih telefonov je bila res odlična. S tesnim sodelovanjem s Calypsom bo naše podjetje lahko uporabilo svojo mobilno programsko opremo CoMob za "pametne" telefone in to revolucionarno tehnologijo že ponudilo mobilnim operaterjem po vsej Evropi na začetku naslednjega meseca. Evropski trg mobilne tehnologije ima okrog 342 milijonov naročnikov in hitro raste. S skupnimi močmi bomo lahko mobilnim operaterjem pomagali, da tem naročnikom predstavijo širšo ponudbo. Prav tako želimo zagotoviti naročila za več kot 4 milijone Calypsovih C1250i WiFi-GSM-GPRS mobilnih telefonov v naslednjih treh do šestih mesecih," je povedal Bruno Motta, podpredsednik marketinga pri podjetju Sleipner SA.

Podjetji Calypso in Sleipner sta podpisali sporazum o uvedbi nove telekomunikacijske paradigme na italijanski trg: resnično nemoteno mobilnost med načinoma GSM in Wi-Fi. Podjetje Sleipner bo na Calypsov dvofrekvenčni C1250i GSM/GPRS-WiFi mobilni telefon priključilo CoMob (nemotečo mobilno programsko opremo za "pametne" telefone), tako da bosta podjetji glavnim telekom operaterjem na italijanskem in evropskem trgu lahko predstavili skupno ponudbo.

"Ponosni smo, da so različne stranke sprejele našo patentirano tehnologijo in rešitve. Pričakujemo, da bomo zagotovili pogodbe za prodajo naših izdelkov, kot so Calypsovi C1250i WiFi-GSM-GPRS VoIP mobilni telefoni. Predvidevamo, da se bo prodaja telefonov začela januarja 2006," je povedal Alfredo Sarrazin, podpredsednik prodaje pri podjetju Calypso Wireless Inc.

O podjetju Sleipner

Sleipner izdeluje napredne IP komunikacijske sisteme in programsko opremo, ki omogoča rešitve za omrežno telefonijo in inovativne informacijske storitve za podjetja in posameznike. Sleipnerjeve VoIP in IP rešitve in aplikacije so oblikovane po coMEDIA, prvi popolni družini SIP rešitev, ponujeni na trgu. Ponudniki storitev in podjetja lahko izdelajo svoje lastne SIP aplikacije, ki bodo ustrezale njihovim posebnim potrebam. V primerjavi z uporabo, ki temelji na vezjih, se aplikacije VoIP izvajajo hitreje brez zavlačevanja. Dodatne informacije o podjetju Sleipner S.A. in njegovih izdelkih in storitvah so dostopne na http://www.sleipner-sa.com.

O podjetju Calypso Wireless, Inc

Calypso Wireless je lastnik ASNAP tehnologije, za katero je pridobil ameriški patent št. 6.680.923 "Communication system and method" (http://www.uspto.gov poišči U.S. pat. št. 6.680.923). Ta obsega avtomatski preklop mobilnih storitev (govor, video in podatki) med dostopnimi točkami za Wide Area Network (npr. GSM/GPRS/EDGE, CDMA, WCMDA) in internetnimi dostopnimi točkami kratkega dosega (npr. Wi-Fi, Bluetooth).

Calypsova patentirana ASNAP tehnologija bo mobilnim telefonom omogočila, da avtomatično najdejo katerokoli razpoložljivo omrežje Wireless Local Area Network (WLAN) in nemoteče preklopijo med signali standardnih stolpov za mobilno povezavo in razpoložljivo širokopasovno omrežje kratkega dosega, kot je kabelsko omrežje ali DSL z Wi-Fi. To bo pospešilo razvoj brezžičnih širokopasovnih komunikacij in ustvarilo platformo za nove storitve z višjo dodano vrednostjo, ter tako omogočilo delitev dohodkov med sodelujočimi podjetji in nov vir prihodkov s pomočjo novih dodatnih storitev. Prav tako bodo mobilni ponudniki prihranili s pomočjo dodatnega frekvenčnega spektra in opreme za infrastrukturo, saj bo sistem razbremenil pasovno širino s tem, ko bo prenesel promet na WLAN in IP omrežja. Integracija ASNAP tehnologije bo omogočila razvoj naprednih storitev, na primer povezljivost s širokopasovnimi omrežji in dvosmerne video konference, VoIP in mrežne igrice preko Calypsovih mobilnih telefonov, dlančnikov ali drugih naprav z vgrajeno tehnologijo ASNAP. Calypsu patent tudi podeljuje pravico, da ponudi koncesije vodilnim ponudnikom mobilnih in internetnih storitev kot tudi proizvajalcem mobilnih aparatov in izdelovalcem programske opreme. Calypso dodatno nadgrajuje ASNAP tehnologijo za izdelavo rešitev, ki bi omogočile mobilnim aparatom sprejem satelitskih signalov, oddanih prek ponudnikov, kot so XM Satellite Radio in Sirius Satellite Radio. To bi ustvarilo nove poslovne možnosti za satelitske radijske postaje, izdelovalce mobilnih aparatov in ostale tehnologije kot tudi trgovce s temi napravami.

Podjetje Calypso Wireless je delniška družba s sedežem v Miami Lakesu v ameriški zvezni državi Floridi. Navadne delnice podjetja imajo oznako CLYW. Dodatne informacije o podjetju Calypso Wireless ter njegovih izdelkih in storitvah so dostopne na http://www.calypsowireless.com.

Opozorilo glede napovedi v skladu z zakonom o pravnih postopkih za zasebna podjetja iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995)

Vse izjave v tem sporočilu, razen izjav, ki temeljijo na zgodovinskih dejstvih, so napovedne izjave. Le-te so zasnovane na trenutnih pričakovanjih, ocenah in analizah podjetja o prihodnosti poslovanja in razvoja področja storitev, zato so negotove. To je razvidno iz izrazov, kot so "predvidevati", "pričakovati", "nameravati", "načrtovati", "napovedati", "meniti", "si prizadevati"in "ocenjevati" ter besed in izrazov podobnega pomena, ki se nanašajo na prihodnje poslovanje ali finančne rezultate in dogodke. Te izjave ne predstavljajo jamstev za prihodnje poslovanje podjetja in so izpostavljene tveganjem, negotovosti in domnevam, kar bi lahko povzročilo razlike med napovedmi in dejanskimi rezultati.

To sporočilo vsebuje napovedi, kot jih določa novela zakona o pravnih postopkih za zasebna podjetja iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995). Tveganja in negotovosti, ki lahko vplivajo na delovanje, razvoj in rezultate podjetja, vključujejo, vendar niso omejene na (i) sposobnost za prihodnjo izdelavo tehnologij, (ii) nepričakovane spremembe na trgu, (iii) uspešnost razvojnih in tržnih strategij podjetja (iv) konkurenca na trgu za podatkovne sinhronizacije (v) sposobnost podjetja, da financira dolgoročno vizijo in razvoj (vi) sposobnost podjetja, da obdrži in motivira ključne kadre in zaposli dodatne kvalificirane kadre v skladu s kadrovskimi potrebami.

Kontakt:

Calypso Wireless Inc., Miami Lakes

Alice Arguello, 305-828-1483

info@calypsowireless.com

http://www.calypsowireless.com