O-STA

Calypso Wireless zaključil testiranje dvofrekvenčnega WiFi/GSM-GPRS VoIP mobilnega aparata

MIAMI LAKES--(BUSINESS WIRE)--5. julij 2005--Calypso Wireless, Inc. (Pink Sheets:CLYW), ena izmed vodilnih družb na področju naprednih brezžičnih tehnologij, je danes sporočil, da je skupaj z Ecutelom uspešno končal testiranje dvofrekvenčnega C1250i WiFi-GSM-GPRS VoIP mobilnega aparata. Calypsov aparat, ki uporablja Microsoftov operacijski sistem VoIP SIP Client (MSFT), se je uspešno povezal z omrežno opremo podjetja CISCO System (CSCO) s pomočjo Ecutelovega telefonskega omrežja.

"Naša družba s ponosom sporoča, da je uspešno izvedla preizkus povezljivosti Calypsovega C1250i Dual Band Wi-Fi-GSM-GPRS VoIP mobilnega aparata z našo obstoječo brezžično lokalno zanko (WLL) z omrežno opremo CISCO Systems. Veselimo se, da bomo naš WLL nadgradili s Calypsovo sistemsko programsko opremo ASNAP in našim naročnikom ponudili Calypsove mobilne telefone," je dejal Julio Teran, direktor medomrežnega povezovanja pri Ecutelu.

"Mobilni operaterji bodo lahko tako povečali povprečni prihodek na uporabnika (ARPU), saj bodo lahko uporabnikom ob uporabi WLL ponudili nove zmogljivosti in storitve z višjo dodano vrednostjo. Ecutel z veseljem pričakuje, da bo lahko ponudil VoIP in širokopasovno povezljivost z mobilnim aparatom Calypso C1250i," je dejal Teran.

"Kmalu pričakujemo pogodbe za dobavo naših produktov, na primer Cylapsovega Dual Band Wi-Fi-GSM-GPRS VoIP mobilnega aparata, WiFi aparata in trofrekvenčnega pametnega GSM aparata. Mobilni operaterji bodo lahko z uporabo novih zmogljivosti, na primer povezljivostjo s širokopasovnimi omrežji, pretočnimi video vsebinami in mrežnimi igrami povečali prihodke in število uporabnikov," je poudaril Alfredo Sarrazin, pomočnik direktorja za prodajo pri Calypso Wireless Inc.

"Brskalnik aparata C1250i's lahko uporabljamo v omrežju WLAN ali izven, pri čemer imajo uporabniki vedno dostop do interneta. Prav tako je mogoče pošiljanje sporočil med C1250i aparati v WLAN omrežju. Akumulator zadošča za približno štiri ure pogovorov v VoIP načinu. Calypsu C1250i so dodane še slušalke (mini stereo vtič), baza z USB ActiveSync kablom in AC adapter," je dodal Sarrazin.

O družbi Ecutel

Ecutel je podružnica Telemedia Group (telekomunikacije, mediji, storitve), korporacije s sedežem v ZDA, ki deluje tudi v Evropi in Latinski Ameriki. Podjetje nudi storitve brezžične lokalne zanke (WLL) in deluje kot brezžični ponudnik interneta (WISP), poleg tega pa nudi še storitve lokalne in mednarodne telefonije ter inovativne podatkovne storitve za podjetja in posameznike. Več informacij o družbi in storitvah najdete na: http://www.ecuadortelecom.com/laempresa.php?pag=1

O Calypso Wireless

Calypso Wireless je lastnik ASNAP tehnologije, za katero je pridobil ameriški patent št. 6.680.923 "Communication system and method" (http://www.uspto.gov search U.S. pat. št. 6,680,923). Ta obsega avtomatski preklop mobilnih storitev (govor, video in podatki) med dostopnimi točkami za Wide Area Network (npr. GSM/GPRS/EDGE, CDMA, WCMDA) in internetnimi dostopnimi točkami kratkega dosega (npr. Wi-Fi, Bluetooth). To bo pospešilo razvoj brezžičnih komunikacij in ustvarilo platformo za nove storitve z višjo dodano vrednostjo, ter tako ustvarilo nov vir prihodkov in prihranke za mobilne operaterje, saj bo sistem razbremenil pasovno širino s tem, ko bo prenesel promet na WLAN in IP omrežja. Integracija ASNAP tehnologije bo omogočila razvoj naprednih storitev, na primer povezljivost s širokopasovnimi omrežji in dvosmerne video konference, VoIP in mrežne igrice preko Calypsovih mobilnih telefonov, dlančnikov ali drugih naprav z vgrajeno tehnologijo ASNAP. Calypsu patent tudi podeljuje pravico, da ponudi koncesije vodilnim ponudnikom mobilnih in internetnih storitev kot tudi proizvajalcem mobilnih aparatov in izdelovalcem programske opreme. Calypso dodatno nadgrajuje ASNAP tehnologijo za izdelavo rešitev, ki bi omogočile mobilnim aparatom sprejem satelitskih signalov, oddanih prek ponudnikov, kot so XM Satellite Radio in Sirius Satellite Radio. To bi ustvarilo nove poslovne možnosti za satelitske radijske postaje, izdelovalce mobilnih aparatov in ostale tehnologije kot tudi trgovce s temi napravami.

Calypso Wireless je delniška družba s sedežem v mestu Miami Lakes. Navadne delnice podjetja imajo oznako CLYW. Dodatne informacije o podjetju in proizvodih, ki jih ponuja, so dostopne na http://www.calypsowireless.com.

Opozorilo glede napovedi (Safe Harbor Statement)

Poleg navedb dejstev to sporočilo vsebuje napovedi podjetja Calypso, ki so zasnovane na trenutnih pričakovanjih, ocenah in analizah podjetja o prihodnosti poslovanja in razvoja področja storitev, zato so negotove. To je razvidno iz izrazov, kot so "pričakovati", "ocenjevati", "napovedati", "nameravati", "načrtovati", "meniti" in "si prizadevati", ter besed in izrazov podobnega pomena, ki se nanašajo na prihodnje poslovanje ali finančne rezultate in dogodke. Ker so napovedi izpostavljene tveganjem, negotovosti in domnevam, kar bi lahko povzročilo razlike med napovedmi in dejanskimi rezultati, tako ne predstavljajo jamstev za prihodnje poslovanje podjetja.

To sporočilo vsebuje napovedi, kot jih določa novela zakona o pravnih postopkih za zasebna podjetja iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995). Dejavniki, zaradi katerih se dejanski rezultati lahko razlikujejo od tu navedenih oziroma napovedanih, so med drugim sposobnost za prihodnjo izdelavo tehnologij, nepričakovane spremembe na trgu, uspešnost razvojnih in tržnih strategij podjetja Calypso, konkurenca na trgu za podatkovne sinhronizacije, sposobnost podjetja, da financira dolgoročno vizijo in razvoj ter sposobnost podjetja, da obdrži in motivira ključne kadre in zaposli dodatne kvalificirane kadre v skladu s kadrovskimi potrebami.

Povezave: http://www.calypsowireless.com/index.cfm

Alice Arguello,

305-828-1483

info@calypsowireless.com

http://www.calypsowireless.com