O-STA

Prošnja za donatorsko pomoč - Slovenska knjižna polica

Spoštovani,

Zavedamo se, da je v današnjih časih težko dobiti kakršnokoli pomoč, a ker verjamemo v solidarnost in sodelovanje smo se kljub temu odločili, da vas prosimo za donatorska sredstva. To so lahko finančne donacije ali donacije knjig, ki bi bile namenjena za branje v sklopu knjižnega izziva, ki ga organiziramo v našem uredništvu ali pa bi bile le-te na voljo za branje Slovencem v Londonu, v sklopu Slovenske knjižne police. S finančnimi donacijami v obliki prostovoljnega prispevka v uredništvu pokrivamo tekoče projekte uredništva, nakupe knjig za Slovensko knjižno polico, stroške poštnine nagradnih iger, tiskanja ter vzdrževanja spletne strani. Zagotavljamo vam, da bodo vaša donatorska sredstva porabljena izključno v ta namen.

Naj se vam na kratko predstavimo

Smo spletni časopis Slovenci v Angliji, ki je namenjen informiranju Slovencev v Angliji in ohranjanju stika z matično domovino. V sklopu časopisa smo pripravili Bralni izziv 2020, ki poteka do 1.10.2020. Vse knjige iz seznama bralnega izziva so na voljo na Slovenski knjižni polici v Londonu v okviru katerega si Slovenci lahko brezplačno izposodijo knjige v maternem jeziku. Knjige lahko na željo bralcev pošljemo tudi na dom. V sklopu Knjižnice Koper v Sloveniji pa omogočamo brezplačno uporabo in branje vseh njihovih elektronskih virov.

Z donacijami in znižano ceno nakupa knjig so nam na pomoč že priskočili domači avtorji knjig, Narodna in univerzitetna knjižnica Ljubljana, Javna agencija za knjigo, založba Mladinska knjiga, založba Egmont, in Založba Roman.

Za vašo pomoč se že vnaprej zahvaljujemo.