O-STA

Ovčjereja v Tuhinjski dolini nekoč in danes

Turistično društvo Tuhinjska dolina skrbi za številne običaje, ki jih ljudje lahko spoznavajo na različnih etnoloških dogodkih s številnimi prikazi starih običajev. Eden izmed takih dogodkov bo zadnji predšolski vikend ko bodo skupaj s Termami Snovik organizirali tridnevne etnološke dneve pod imenom OVČEREJA V TUHINJSKI DOLINI - nekoč in danes, ki se bodo pričeli 28. avgusta in končali 30. avgusta 2020.

Osrednja prireditev 'Ovčereja v Tuhinjski dolini nekoč in danes' bo v nedeljo 30. avgusta. Pričela se bo ob 15. uri v prireditvenem šotoru pri Termah Snovik. Predstavili bodo avtohtone pasme ovc, pomen reje, striženje ovc, pranje volne, krtačenje, predenje, polstenje in pletenje. Že dan prej, torej v soboto pa bo Rokodelska sekcija pripravila razstavo volnenih izdelkov. Obljubljajo pa tudi predstavitev jagnetine na krožniku.

V petek 28. avgusta pa bo 19.30 uri na sporedu KMEČKI STAND-UP SHOW s komedijo SLOVENSKA VICOTEKA, ki jo bosta zaigrala Janez Cankar in Jože Čamernik. Cena vstopnic: 10 € v predprodaji, 12 € na dan dogodka, 5 € za otroke do 15. leta. Vstopnice se kupijo na recepciji Terme Snovik.

Za dobro razpoloženje bo poskrbela Godba Tuhinjske doline.

Več o aktivnostih Turističnega društva Tuhinjska dolina pa lahko preberete v društvenem glasilu, ki je izšlo ob 15. obletnici delovanja društva. PREBERI GLASILO

Besedilo: Janez Platiše
Foto: Arhiv