O-STA

Začenjajo se Večeri v amfiteatru

V četrtek, 27. avgusta, začenjamo s prvim dogodkom v sklopu jesenskega dela Večerov v amfiteatru. Ti se bodo odvijali vsak četrtek ob 18. uri do konca septembra v amfiteatru na velenjski promenadi. Ta četrtek se bodo ob 18. uri predstavili člani Turističnega društva Šalek, plesna skupina Šaleška gospoda in plesalci plesne šole Spin. Predstavili bodo srednjeveško glasbo in plese ter sodoben gib in ritem.

Plesno skupino Šaleška gospoda sestavlja 16 plesalk in plesalcev, plesnih zanesenjakov, ki gojijo in negujejo plese iz obdobja 15. oz. 16. stoletja. Plesna koreografija vsakega plesa je avtorsko delo. Prizadevajo si, da je celotna plesna podoba (koreografija, glasba in oblačila plesalcev) čim bolj avtentična in skladna s časom, ki ga predstavljajo. Plesna skupina deluje v okviru Turističnega društva Šalek, ki ima svoj sedež pod Šaleškim gradom.

V sklopu plesne šole Spin se bodo predstavili najmlajši s cici programom, njihovi trenerji s hip-hopom, najstniki z jazz točko in skupina učiteljic bo zaplesala v ritmu salse.

Dogodek bo organiziran v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

V primeru dežja prireditev odpade.