O-STA

Jutri vabimo na ogled gradbišča prireditvenega odra in prostora

Velenje, 21. september 2020 - Jutri, v torek, ob 15. uri predstavnike medijev vabimo na ogled gradbišča novega prireditvenega prostora z odrom ob Velenjskem jezeru. Zbor zainteresiranih, ki morajo biti primerno obuti za ogled, bo pri čolnarni. Prosimo, če potrdite prisotnost na voden ogled gradbišča.

Z izgradnjo sodobnega prireditvenega prostora in odra bomo trajnostno sanirali degradirano območje v izmeri več kot 46 tisoč m², s povrnitvijo družbene, okoljske in ekonomske vrednosti. Nov prostor bo oblikovan kot atraktivno območje za izvedbo različnih sprejemov, srečanj, delavnic, predstavitev, dogodkov, ipd. Omogočal bo kvalitetno preživljanje prostega časa za obiskovalce (rolanje, kolesarjenje, druženje na zelenicah ipd.), organizacijo različnih prireditev, družabnih dogodkov, sejmov, izobraževanj, kulturnih in festivalskih dogodkov.

Brez urejenega območja in ureditve prireditvenega prostora, ki bo namenjen rekreativni, zabaviščni in kulturni dejavnosti, si ne moremo zamišljati razvoja celotnega objezerskega področja v prihodnje. Projekt bo predvidoma zaključen decembra 2020.

Vrednost projekta CTN Prireditveni oder in prostor je 9.059.051,55 evra. Projekt sofinancirajo: 3.057.813,55 evra Mestna občina Velenje, 4.800.990,40 evra Evropska unija in 1.200.247,60 evra iz državnega proračuna.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736
......................................................................................................................