O-STA

Webinar Nemški sejmi v času covid-19

VABILO: Navigator Slovenija 2020 | Webinar: Nemški sejmi v času covid-19

četrtek, 24. september 2020 od 10:00 do 11:00 ure

Spoštovani novinarji in uredniki,

V sklopu drugega webinarja serije "Navigator Slovenija 2020", ki jo organizira Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija), bosta gosta Harald Kötter, direktor oddelka za odnose z javnostmi in sejme v Nemčiji pri nemškem sejemskem združenju AUMA in Andra Riemhofer, nemška avtorica in svetovalka za poslovni razvoj, spregovorila o aktualnem stanju sejemske industrije v Nemčiji v času pandemije covid-19.

V Nemčiji se po šestmesečnem prekinitvi sejmi ponovno začenjajo, tudi takšni z več kot 100.000 obiskovalci. Ti sejmi so pokazali, da je udeležba na sejmih mogoča brez kakršnega koli tveganja za zdravje. Toda pot do tod je bila težka, saj je bilo v letu 2020 do sedaj odpovedanih približno 200 sejmov.

AUMA in organizatorji sejmov so morali za nov začetek najprej prepričati odločevalce v politiki. Ti so kaj kmalu spoznali, da so sejmi za gospodarstvo trenutno zjemno pomembni. Do konca leta 2020 se bo tako v Nemčiji odvilo 75 mednarodnih in regionalnih sejmov. Ti sejmi bodo razstavljavcem dali nov zagon. Z njimi lahko dosežejo številne poslovne cilje, kot so pridobivanje novih strank, iskanje partnerjev za sodelovanje in prodajo, predstavitev novosti in pridobitev povratnih informacij ter seveda sklepanje poslov. Sejmi v Nemčiji združujejo dobre poslovne priložnosti z zgledno zaščito zdravja.

Andra Riemhofer bo predstavila, zakaj so nemški sejmi (še vedno) kraj, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi tehnologijami, mednarodnimi tržnimi trendi in spoznate potencialne poslovne partnerje z vsega sveta. Govorila bo o tem, kako lahko razstavljavci kar najbolje izkoristijo svojo udeležbo na sejmih in povečajo donosnost naložbe.

Obstajajo nekatera temeljna načela, ki jih morajo razstavljavci vedno upoštevati, vendar jih včasih zanemarjajo. Hkrati pa je treba nekatere vidike prilagoditi trenutnim okoliščinam. Andra bo izpostavila, kaj bi morali razstavljavci storiti pred, med in po sejmu ter kaj morajo premisliti v kontekstu covid-19.

Navigator Slovenija 2020 | Webinar: Nemški sejmi v času covid-19

AKREDITACIJE: tukaj

Program

Uvodni pozdrav: Gertrud Rantzen, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice (AHK Slovenija)

10.00-10.15: Predavanje

Harald Kötter, direktor oddelka za odnose z javnostmi in sejme v Nemčiji pri nemškem sejemskem združenju AUMA

10.15-10.30: Predavanje

Andra Riemhofer, avtorica in svetovalka za poslovni razvoj

10.30-10.50 Diskusija

  • Harald Kötter, direktor oddelka za odnose z javnostmi in sejme v Nemčiji pri nemškem sejemskem združenju AUMA
  • Andra Riemhofer, avtorica in svetovalka za poslovni razvoj

10.50-11.00: Q&A

Moderatorka: Tina Drolc, MBA, vodja področij korporativnega komuniciranja, članov in prireditev, Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slowenien)

Jezik: angleščina.

Vljudno vabljeni!

***

Slovensko-nemška gospodarska zbornica s sedežem v Ljubljani je del globalne mreže bilateralnih nemških gospodarskih zbornic, ki se nahajajo v več kot 90 državah po svetu. S ciljem spodbujanja trgovinskih in poslovnih odnosov med Slovenijo in Nemčijo je zbornica, od svoje ustanovitve leta 2006, prvi naslov za nemška podjetja in združenja glede informacij o slovenskem trgu in prvi naslov za slovenska podjetja ter združenja glede informacij o nemškem trgu.