O-STA

Pozdrav brucem 2020 Univerze v Ljubljani letos prek spleta

Vstop v novo študijsko leto bo tokrat drugačen, saj smo tradicionalni dogodek Pozdrav brucem Univerze v Ljubljani v luči ukrepov proti širjenju novega koronavirusa preselili na splet. Vzpostavili smo posebno spletno stran www.pozdravbrucem.si in aplikacijo, kjer bodo naše brucke in bruci, letos je sprejetih 9341, največjo in najstarejšo univerzo v Sloveniji spoznali malce drugače.

Spletna stran in aplikacija bosta začeli delovati jutri, 1. oktobra. Na tematsko razdeljenih zavihkih bodo na voljo ključne informacije o študiju in obštudijskih dejavnostih. Predstavljeno bo delovanje društev in študentskih svetov ter organizacij, na katere se lahko študentke in študenti obrnejo v času študija in se vanje tudi včlanijo. Bodoče študentke in študente bodo prek video posnetkov nagovorili župan MOL, rektor, dekanje in dekani ter predsednica Študentskega sveta Univerze v Ljubljani (ŠS UL). Novost so še klepetalnice, ki bodo vzpostavljene za vsako članico posebej, in prek katerih bodo na zastavljena vprašanja bruck in brucev odgovarjali njihovi starejše kolegice in kolegi. Klepetalnice bodo odprte do konca oktobra, ostale vsebine bodo obiskovalcem na voljo skozi celotno študijsko leto in se bodo dopolnjevale. Med drugim se bodo z namenom lažjega prehoda na univerzitetni študij v obliki krajših video vsebin ves čas dodajali nasveti in uporabna znanja, značilna za vsako posamezno članico.

Letos sprejetih 9341 bruck in brucev

V študijskem letu 2020/2021 bo Univerzo v Ljubljani obiskovalo okoli 38 tisoč študentk in študentov. V prvi letnik jih je sprejetih 9341, od tega 701 tujih. Danes je prek spleta že potekal sprejem za tuje študentke in študente, na katerem so prejeli uporabne informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani ter ostale informacije, vezane na bivanje v Ljubljani in Sloveniji. Uradni podatki o številu vpisanih študentk in študentov, domačih in tujih, bodo znani novembra.