O-STA

Ob mesecu požarne varnosti bomo sprejeli predstavnike gasilcev

Velenje, 6. oktober 2020 - Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol bo danes popoldne, ob mesecu požarne varnosti, sprejel predstavnike gasilcev in se jim zahvalil za njihov izreden doprinos k varovanju občanov in njihove lastnine.

Vsako leto v mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, organiziramo sprejem predstavnikov gasilcev. Glavna tema letošnjega meseca varstva pred požari je namenjena požarni varnosti v prostem času in poteka pod sloganom Kdor za požarno varnost poskrbi, je v prostem času brez skrbi.

Ker se zavedamo pomena kvalitetne opreme pri opravljanju dela gasilcev, tudi letos nadaljujemo z zamenjavo gasilskih vozil. V preteklih dneh je Prostovoljno gasilsko društvo Pesje prejelo novo gasilsko vozilo z oznako GVM-1. Gre za sodobno in varno vozilo, ki ima stalen štirikolesni pogon. Namenjeno je vožnji gasilcev na intervencije, posredovanju prvih posredovalcev in drugim potrebam gasilskih društev.

Mestna občina Velenje je za vozilo namenila 35.000 evrov letošnjih proračunskih sredstev, preostanek sredstev pa so zagotovili gasilci PGD Pesje sami. To je že četrto vozilo, ki smo ga v zadnjem času pomagali kupiti prostovoljnim gasilskim društvom (PGD Bevče, Vinska Gora in Šentilj). V prihodnjih letih bomo zamenjali še tri podobna vozila.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje