O-STA

Slovenka Deni Kragelj dosegla "Amazon Bestseller" in "Amazon Hot New Release"!

Prevoda zbirke sta že v prvih dneh zabeležila nadpovprečno prodajo v Amazonovem sistemu Kindle. Zaradi česar je ta ponudil avtorici izdajo e knjig tudi v ostalih jezikih.

Zbirki avtorice Terapevtskih pravljic Deni Kragelj, ki jih je s pomočjo Britanskega Amazona v e izdaji prevedla in ponudila tudi v angleškem in nemškem jeziku sta na tej platformi dosegli svetovni uspeh.

Deni Kragelj je diplomirala iz socialne pedagogike, ki celostno pristopa k posamezniku in je usmerjena k rešitvam. Ta študij je znan po številnih praktičnih nalogah in projektih. Na svoji poti je od blizu spoznala delo z brezdomci, psihiatričnimi bolniki, odvisniki in otroki z avtizmom. Izvajala je celoletne projekte v Zavodu za gluhe in naglušne, Zavodu za slepe in slabovidne, Domu Malči Belič in OVI Jarše. Enomesečne prakse je uspešno opravila v Vzgojnem zavodu Smlednik, Prevzgojnem zavodu Radeče in Stanovanjski skupini Hiša. Vodila je dveletni doživljajsko-pedagoški projekt za osem otrok iz socialno ogroženih družin. Po študiju se je zaposlila kot pedagog v CUDV Draga, kjer se je srečala z vso paleto težav in posebnih potreb otrok. Za gibalno ovirane otroke je iskala različne načine in pristope, ki bi jim polepšali dan. Velik učinek in napredek je opazila pri pripovedovanju pravljic, ki podarijo občutek bližine.

Odziv na zbirki jo je presenetil že v Sloveniji, ko je knjigi prvič ponudila v trgovinah trgovca Hofer, pove iskreno. Njena želja je bila, da bi dosegla čim več otrok po svetu, na takšen uspeh takoj na začetku prodaje pa ni niti pomislila. Zbirka pravljic v angleškem in nemškem jeziku je digitalno dostopna v več kot 200 državah.

Čeprav lahko prevoda zbirke Življenje v gozdu dobite v nemščini in angleščini preko Amazona, ju lahko v e izdaji kupite tudi preko domačega sistema Biblos ali o izposoji povprašate v svoji knjižnici.

Povzeto po slovencivangliji.com 18.10.2020
avtorica: Mateja Kilar