O-STA

VABILO: Logistika prihodnosti bo zelo drugačna, 21.10.2020

Spoštovani novinarji in uredniki,

V sklopu tretjega webinarja serije "Navigator Slovenija 2020", ki jo organizira Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija), bo gost gospod Erik Wirsing, podpredsednik za globalne inovacije pri DB Schenker AG. Webinar bo ponudil vpogled v stanje sektorja logistika, kaj se je že spremenilo in kako se bo le-ta spreminjal v prihodnosti.

Webinar bo ponudil vpogled v to, kaj se je v logistiki že spremenilo in kako se bo panoga spreminjala v prihodnosti. Digitalizacija in nove tehnologije, kot so IoT, umetna inteligenca, 5G, navidezna realnost ali 3D tiskanje, močno vplivajo na dobavne verige po vsem svetu in revolucija na tem področju že poteka. Istočasno pa omenjena revolucija oz. transformacija ustvarja izzive za logistični sektor. Zaradi novih poslovnih modelov, novih konkurentov, kot so zagonska podjetja, in trenutne pandemije covid-19, se mora logistični sektor hitro prilagajati in odzivati na nove situacije ter okoliščine. Agilno in digitalizirano delovno okolje je ključno za ohranjanje konkurenčnosti.

Navigator Slovenija 2020 | Webinar: Logistika prihodnosti bo zelo drugačna

AKREDITACIJE: tukaj.

Program

16:00-16:10 Uvodni pozdrav

Valerija Špacapan Friš, podpredsednica upravnega odbora AHK Slovenija in direktorica podjetja Schenker d.d.

16:10-16:40 Predavanje

Erik Wirsing, podpredsednik za globalne inovacije pri DB Schenker AG

16:40-17:00 Intervju

Erik Wirsing, podpredsednik za globalne inovacije pri DB Schenker AG

Brane Krajnik, direktor The Slovenia Times

17:00: Q&A

Moderatorka: Tina Drolc, MBA, vodja področij korporativnega komuniciranja, članov in prireditev, AHK Slovenija

Jezik: angleščina

Vljudno vabljeni!

***

Slovensko-nemška gospodarska zbornica s sedežem v Ljubljani je del globalne mreže bilateralnih nemških gospodarskih zbornic, ki se nahajajo v več kot 90 državah po svetu. S ciljem spodbujanja trgovinskih in poslovnih odnosov med Slovenijo in Nemčijo je zbornica, od svoje ustanovitve leta 2006, prvi naslov za nemška podjetja in združenja glede informacij o slovenskem trgu in prvi naslov za slovenska podjetja ter združenja glede informacij o nemškem trgu.