O-STA

AHK Slovenija, kot prva bilateralna zbornica v Sloveniji, vstopila v novo, digitalno dobo članstva

Slovensko-nemška gospodarska zbornica, kot prva bilateralna zbornica v Sloveniji, vstopila v novo, digitalno dobo članstva

Spoštovani novinarji in uredniki,

posledice pandemije koronavirusa so pokazale, da skupne interese lahko izmenjujemo tudi v digitalnem svetu, zato digitalno mreženje postaja nova realnost, s katero bomo živeli tudi po koncu pandemije. Slovensko-nemška gospodarska zbornica, tako kot prva bilateralna zbornica v Sloveniji, predstavlja novo dobo članstva, v kateri so člani povezani tudi digitalno. Za člane smo razvili ekskluzivno člansko virtualno stičišče AHK B2B hub in komunikacijski strategiji pa dodali dvojezični AHK blog.

Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) se je s skoraj 300 člani razvila v močno bilateralno zbornico v Slovenij in postala nepogrešljiv del slovensko-nemških gospodarskih odnosov. Kot most med Nemčijo in Slovenijo, zbornica pomembno pripomore k obsegu trgovanja v višini skoraj 12 milijard EUR, glavni razlog za članstvo v zbornici pa ostaja profesionalno mreženje in možnost ustvarjanja novih poslovnih priložnosti.

"V t. i. novi resničnosti je digitalizacija postala osrednja tema v podjetjih in organizacijah vseh panog. Tudi v AHK Slovenija si vedno prizadevamo zadovoljiti pričakovanja svojih članov, in prav digitalizacija nam je v kompleksnosti trenutne situacije odprla nove možnosti. Tako smo vstopili v novo, digitalno dobo članstva.", Gertrud Rantzen, predsednica AHK Slovenija.

Kot plod digitalne transformacije področij članstva in komunikacije je pri AHK Slovenija zaživel AHK B2B Hub - ekskluzivno člansko virtualno stičišče, platforma za strokovno izmenjavo informacij in neposredno vzpostavljanje kontaktov. Na ta način želimo premagovati komunikacijske ovire, ki pestijo naš novi vsakdan, graditi digitalne mostove med člani in z zbornico, predvsem pa oplemenititi digitalno povezanost in jo povzdigniti v priložnost za poslovno mreženje z dodano vrednostjo. Izgled in način uporabe platforme močno spominjata na poznane družbene medije, skrben izbor funkcij, ki so na voljo, pa bo prednostim, ki jih prinaša članstvo pri zbornici AHK Slovenija, dodal še digitalno dimenzijo. Smo prva bilateralna gospodarska zbornica v Sloveniji, ki je svojim članom ponudila virtualno stičišče in tako vstopila v dobo digitalnega članstva.

V okviru digitalne transformacije komunikacij smo razvili digitalni medij zbornice AHK blog, pomemben medij slovensko-nemškega gospodarstva. Dvojezični AHK Blog združuje zgodbe uspešnih podjetij slovensko-nemške poslovne skupnosti ter nudi širok vpogled v pomembne teme na področju gospodarstva v Sloveniji in Nemčiji. Želimo, da z informativnimi vsebinami in zanimivimi intervjuji blog ne le postane pomemben medij slovensko-nemškega gospodarstva, temveč tudi platforma, na kateri se javnost lahko seznani z najnovejšimi trendi in mnenji vodilnih gospodarstvenikov.