O-STA

MojMojster objavil posodobljene cene za slikopleskarska dela

Maribor 10.12.2020 - Danes je MojMojster objavil najnovejše podatke o cenah slikopleskarskih del v Sloveniji. Na podlagi več tisoč pregledanih projektov v zadnjem polletju je podjetje posodobilo referenčne cene za več kot 15 različnih slikopleskarskih del.

Stroški za barvanje fasade z vodoodporno akrilno fasadno bravo se tako gibljejo med 5.4 EUR/m2 in 8.2 EUR/m2. Do razlik v cenah prihaja tudi zaradi razlik v nakupni moči prebivalstva po posameznih krajih. Cene slikopleskarskih projektov, ki so jih opravili slikopleskarji v Ljubljani so na višji meji cene, medtem ko lahko v manjših krajih ali na podeželju računamo na cene na spodnji meji razpona.

Cena za enostavno beljenje sten s poldisperzijsko belo zidno bravo, skupaj z stroški same barve znašajo 0,9 EUR/m2 do 1.3 EUR/m2 za enkratni nanos. Za dvakratni nanos so stroški med 1,4 EUR/m2 in 2,2 EUR/m2. Za 2 kratni nanos in temeljni premaz pa se stroški gibajo med 2,6 EUR/m2 in 4 EUR/m2. Cena za beljenje s pralno barvo, vključno z materialom, 2 kratni nanos in temeljni premaz pa znaša med 5,4 EUR/m2 in 8,2 EUR/m2.

Stroški pleskanja fasad se za 2-kratno pleskanje z akrilno fasadno barvo gibljejo med 5,4 EUR/m2 in 8,2 EUR/m2. Stroški slikopleskarskih dela pa lahko zajemajo tudi stroške barvanja lesenih fasad in napušč. Pri čemer je cena za dvojno barvanje lesene fasade in napušča med 5,6 EUR/m2 in 8,4 EUR/m2. Če želimo pri delih tudi najvišjo stopnjo zaščite pred umazanijo so cene za pokrivanje talnih površin s flis prevleko in pritrditev z lepilnim trakom med 0,3 EUR/m2 in 0,5 EUR/m2.

"Slikopleskarska dela so ena najbolj iskanih gradbenih del v Sloveniji. Ponudbe podjetij se med seboj zelo razlikujejo zato menimo, da je za investitorje zelo koristno, da imajo v vsakem trenutku možnost vpogleda v aktualne cene slikopleksarskih storitev" je pojasnil mag. Gregor Cernelc, direktor podjetja Daibau International, d.o.o..

Aktualne cene čisto vseh slikopleskarskih del, si lahko ogledate na spletni strani: Slikopleskarstvo - cenik za pleskanje in barvanje.

Kontakt:
MojMojster by Daibau
Daibau International, d.o.o.
Grega Pauko
grega@mojmojster.net
T: 00386 40 145 800
https://www.mojmojster.net/
https://www.daibau.at/
https://www.emajstor.hr/