O-STA

V Termah Snovik namesto živih, lesene jaslice Rajka Žebaljeca

V Turističnem društvu Tuhinjska dolina so kljub epidemiji covid-19 aktivni. Kot sporoča Pavla Tomec so se odločili, da božično zgodbo letos oživijo na simbolični način. Namesto tradicionalnega prikaza Živih jaslic, ki jih prikažejo ob koncu leta se je njihov član društva Rajko Žebaljec odločil in izdelal lesene jaslice, ki jih je postavil ob poti, ki vodijo v apartmajsko naselje Terme Snovik.

Lanski čredici ovac, ki so bile narejene iz brezovega lesa so se letos pridružili še ostali liki. Iz borovega, rdečkastega lesa, je izdelana krava, iz bukovine, ki ima siv odtenek skorje, pa osliček. Pastir in sveta družina so izdelani iz vrbe. Seveda pa je v jaslicah tudi slama, jasno zvezdnato nebo in zvezda repatica. Ob pravem času pa bodo prišli tudi sveti trije kralji.

Člani razširjenega UO Turističnega društva so se 26. decembra popoldne, ob varni razdalji in upoštevanju priporočil NIJZ, za nekaj minut zbrali pri jaslicah, ter ob poslušanju pesmi Sveta noč podoživeli tradicionalno prireditev Žive jaslice z božično zgodbo in si zaželeli, da bi bil čas, ki prihaja bolj prijazen do vseh nas in da bi nam omogočil in dopustil narediti še veliko lepih prireditev.

Besedilo: Janez Platiše
Foto: Pavla Tomec