O-STA

Knjižnica Velenje ponovno odpira svoja vrata

Velenje, 22. januar 2020 - Po odloku Vlade Republike Slovenije bo z jutrišnjim dnem do nadaljnjega Knjižnica Velenja odprta z namenom dostopanja do knjižničnega gradiva ter nemotenega vzgojno izobraževalnega procesa, vendar pa je poslovanje prilagojeno razmeram. Omogočeno bo vračilo gradiva in omejena izposoja, s predhodnim naročilom. Prostega pristopa do polic žal ne bo. V knjižnice lahko hkrati vstopa omejeno število obiskovalcev. S ponedeljkom se odpirata tudi enoti v Šoštanju in Šmartnem ob Paki.

Gradivo je potrebno naročiti pred prihodom v knjižnico. Lahko ga naročite: s pomočjo aplikacije Moja knjižnica, preko elektronske pošte (postabralcev@vel.sik.si), po telefonu (Velenje: 898 25 50, Šoštanj: 083 843 888, Šmartno ob Paki 898 49 58) ali z oddajo naročila - seznama v knjižnici.


Za obdobje od 23. januarja 2021 do ponovnega popolnega odprtja knjižnice, brez omejitev zaradi epidemije, zamudnine ne bodo zaračunavali, zato prosijo, da knjižnice ne obiskujete samo zaradi vračila gradiva.

Osebni vpis v knjižnico v tem obdobju ne bo možen, lahko pa se vpišete s pomočjo spletnega vpisa. Spletno lahko tudi poravnate morebitne obveznosti.

Vabijo tudi k izposoji e-knjig preko portala Biblos (https://www.biblos.si) in zvočnih knjig audibook.si.

Mestna knjižnica Velenje in Knjižnica Šmartno ob Paki bosta poslovali po običajnem odpiralnem času, Mestna knjižnica Šoštanj pa bo odprta vsak dan od ponedeljka do petka od 12. do 18. ure.

Prosimo, da se v prostorih knjižnic zadržujete čim krajši čas in pri tem upoštevate vsa navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje