O-STA

MPIK SPLETNI DOGODEK, 28. 1. 2021: PODJETNIŠKI ZAGON ZA VZPON V 2021

Termin: 28. 1. 2021, 11:00 - 12:30

Lokacija: spletni dogodek na platformi Zoom

Organizator: Mrežni podjetniški inkubator Koroška (MPIK)

Če resnično želimo, da bo leto 2021 drugačno, moramo tudi narediti nekaj drugače. Klasični recept ne obstaja, zato je smiselno poznati različne rešitve in ob pravem trenutku vzeti ustrezno iz rokava. Kot je dejal Charles Darwin: "Ne preživijo najmočnejši ali najpametnejši, ampak tisti, ki se najhitreje prilagodijo na spremembe.''

Vabimo vas, da se nam pridružite na MPIK-ovem dogodku, kjer vam bodo uspešni koroški podjetniki in njihovi mentorji podali recepte za "zagon za vzpon" v podjetništvu. Predstavljeni bodo ideje in napotki kam in kako naprej v svetu podjetništva v današnjih hitro spreminjajočih se razmerah, kjer se pojavlja veliko izzivov. Z vztrajnostjo, prilagodljivostjo in zaupanjem vase ter s pomočjo podjetniških podpornih programov lahko uspe vsakomur. Izvedeli boste, kako.

OKROGLA MIZA: RECEPTI ZA VZPON V PODJETNIŠTVU

Z nami bodo delili zgodbe svoje podjetniške poti, podali recepte za zmagovalno miselnost in ideje, kako se prilagoditi dani situaciji v 2021 dr. Lucija Čevnik, dr. Tomaž Rožen, Primož Suhodolčan in Maja Voje.

Pogovor bo moderiral dr. Peter Merc.

Dr. Lucija Čevnik

Lucija je doktorica socioloških znanosti, profesorica filozofije in sociologije, specializantka lacanovske psihoanalize, podjetnica, publicistka, mentorica in svetovalka, ki uči razvijati pozitivno (telesno) samopodobo, zdrav odnos do lastnega telesa in pomaga reševati konfliktne odnose med generacijami staršev in mladostnikov. Svetuje pri bolečem soočanju z globinami notranjih strahov, ki nam ves čas tiho prišepetavajo, da takšni kot smo, nismo dovolj dobri, dovolj lepi, dovolj pametni in navdihuje, ko nas preplavi sram in izgubimo ljubezen ter sočutje do lastnega odseva v ogledalu. Njeno podjetje Lucija Čevnik s.p. je član Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška.

Dr. Tomaž Rožen

Župan občine Ravne na Koroškem in velik podpornik podjetništva v regiji. Leta 2002 je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani zaključil magisterij iz ekonomskih znanosti, kasneje pa še doktorski študij na Fakulteti za družbene vede. Od leta 2002 je vključen v lokalno politiko v Občini Ravne na Koroškem, najprej kot podžupan in občinski svetnik za področje družbenih dejavnosti, od 2006 pa kot župan Občine Ravne na Koroškem. V funkciji župana opravlja tudi naloge predsednika Uprave Prežihove ustanove in člana Upravnega odbora Koroškega medgeneracijskega centra. Je tudi nadomestni član v slovenski delegaciji Odbora regij v Evropski uniji (European Committee of the Regions)

Primož Suhodolčan

Primož je otroški in mladinski pisatelj, podjetnik. Njegova dela so zelo priljubljena med otroki in mladostniki ter so že več let v vrhu najbolj branih knjig (npr. Košarkar naj bo, Kolesar naj bo, Živalske novice, Ribo na glavo pa spat, Kuža, zaljubljen kot pes, Tina in medvedja moč,...) Avtor navihanega Petra Nosa, ki svoj nos vtika v vse, danes tudi v podjetništvo. Njegov stil pisanja lahko označimo kot akcijska komedija in domišljijski humor. To pa so tudi vrline, ki naj bi jih imel uspešen podjetnik - inovativne ideje in akcija.

Maja Voje

Maja je mednarodno priznana svetovalka na področju growth marketinga in digitalne transformacije, ki s pristopom "real world, real results" motivira ekipe in organizacije. Svojo kariero je gradila v vodilnih tehnoloških podjetjih, kot sta Google in Rocket Internet. Kot predavateljica sodeluje pri enem izmed najbolje prodajanih spletnih tečajev na Udemy spletni učilnici, ki ga je opravilo že več kot 50.000 mednarodnih študentov. Kot zunanja svetovalka je pomagala razvijati strategije rasti ameriškim, belgijskim in slovenskim podjetjem, ki delujejo na mednarodnih trgih. V svoji karieri je več podjetjem pomagala do 10-25 milijonskih investicij. Najbolj uživa v delu z motiviranimi ljudmi, ekipami in organizacijami, saj je mnenja, da bodo, ljudje vzpodbujeni skozi izobrazbo, spremenili svet. Maja je tudi ena izmed mentoric v okviru mentorskega programa MPIK.


RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV 5.MPIK NATEČAJA ZA NAJBOLJŠE POSLOVNE IDEJE 2020

Ni vse v denarju in velikih finančnih investicijah, pomembna je dobra ideja, predana ekipa in želja po uspehu.

Bera 5. MPIK Natečaja za najboljše poslovne ideje je bila bogata, saj se je prijavilo 30 posameznikov oz. ekip s prav toliko idejami. Tradicionalni natečaj so tudi v 2020 s praktičnimi nagradami podprli naši cenjeni partnerji Pristar d.o.o., Revolver d.o.o., Tehit d.o.o. (Printink), Delavska hranilnica d.d. (PE Ravne), Mkopija, Marjetica Cerjak s.p., GOV-IS d.o.o. ter občine Dravograd, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.

Predstavili bomo 10 finalistov natečaja, zmagovalci pa se vam bodo predstavili sami.

PRIDRUŽITE SE NAM NA SPLETNEM DOGODKU!

  • Na praktičnih primerih vam bomo predstavili, kako se lahko vaša podjetniška ideja razvije v podjetniško zgodbo.

  • Kako se povezati z mentorji in kakšen doprinos ima to k vašemu poslovanju?

  • Kaj vam nudi podjetniško podporno okolje na Koroškem?

  • Kako se prilagoditi razmeram na trgu in jih izkoristiti za svoj uspeh?


POTEK DOGODKA IN NAVODILA ZA SPREMLJANJE (28. 1. 2021):


Dogodek bo potekal online prek video konferenčne platforme Zoom. Navodila v zvezi z dostopom do webinarja ter ostale podrobnosti boste prijavljeni prejeli dan ali dva pred dogodkom.

11:00 - 11:15 Uvodni pozdrav ter predstavitev podpornih aktivnosti RRA Koroška. Vključno s presenečenjem! :)

11:15 - 11:55 Okrogla miza

11:55 - 12:25 Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad 5. MPIK Natečaja 2020

12:25 - 12:30 Zaključek

Udeležba je BREZPLAČNA, OBVEZNA PA JE PRIJAVA do 26. januarja 2021.

Za BREZPLAČNO PRIJAVO KLIKNITE TUKAJ.

Dodatne informacije: jure.knez@rra-koroska.si ali tel. 059 085 190.

Veselimo se srečanja z vami,

ekipa MPIK RRA Koroška


Aktivnosti v okviru projekta "SIO RRA Koroška 2020-22" sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.