O-STA

Aman Residences v Tokiu in nova hotelska znamka Janu Tokio predstavljata projekt urbane prenove Toranomon-Azabudaia

Mori Building in Aman Resorts sklenila partnerstvo za večji gradbeni projekt v osrčju Tokia

TOKIO--(BUSINESS WIRE)-- Mori Building Co., Ltd., vodilno japonsko podjetje za urbani krajinski razvoj, je danes sporočilo, da bo sklenilo partnerstvo z Amanom, podjetjem, ki upravlja s široko paleto najbolj prestižnih hotelov in letovišč, v okviru projekta Urbana prenova predela Toranomon-Azabudaia, velikanskega podviga prenove, ki bo leta 2023, ko bo zaključen, oživel velik del središča Tokia. Dva glavna rezultata partnerstva bosta rezidenca znamke Aman Residences, Tokio in luksuzen hotel Janu Tokio, Amanove sestrske znamke, kar bo prva prisotnost znamke Janu na Japonskem.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20210217006076/en/

Shingo Tsuji, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Mori Building, je dejal: "Tokio mora povečati svojo privlačnost, če želi tekmovati z najboljšimi mesti po svetu. Mori Building združuje moči z Amanom, ki upravlja raznolika letovišča svetovnega formata, da bi ustvarilo vodilno stanovanjsko okolje in hotel, kakršnih še ni bilo v Tokiu, kjer bodo ljudje dosegli harmonijo z naravo in se hkrati povezali z drugimi ter jih navdihovali prek ustvarjalnosti. Z uresničitvijo te nove oblike 'urbanega velnesa bo Mori Building povečal privlačnost Tokia."

Vladislav Doronin, direktor in glavni izvršni direktor Amana in Januja, je dejal: "Predstavitev naše prve urbane rezidence Aman Residences na Japonskem je prelomni trenutek v zgodovini Amana in nagovarja tesen odnos najinih znamk ter simbiozo s to državo in njeno neverjetno posebno kulturo. Sodelovanje z vodilnimi razvojnimi strokovnjaki Mori Buildinga in sodelovanje v projektu Toranomon-Azabudai nam bo omogočilo oživitev Amanovega petega projekta na Japonskem, ki bo lastnikom tokrat nudil stalno zatočišče kot tudi ekskluzivni dostop do Amanovega življenjskega sloga. Prav tako bo nudil tudi lokacijo za Janu Tokio. V tem stičišču kulture in umetnosti želimo povezati goste s srcem te živahne skupnosti ter jim nuditi priložnost za kreativno izražanje."

Aman Residences, Tokio - edinstvene izkušnje urbanega bivanja

Kompleks Aman Residences v Tokiu se bo nahajal na 54.-64. nadstropju 330-metrske stolpnice A District Tower in bo nudil 91 rezidenc hotelske znamke z ekskluzivnimi storitvami, vključno z Amanovim velnes centrom samo za goste (na približno 1.400m²). Gostoljubnost, po kateri slovi Aman - prijetna in nevsiljiva - bo gostom omogočala, da uživajo v nenavadno mirnem življenjskem slogu s pogledom na živahno tokijsko metropolo. Prefinjena arhitektura Towerja je vrhunsko delo biroja Pelli Clarke Pelli Architects (ZDA), pod notranje oblikovanje pa se podpisuje Yabu Pushelberg (Kanada).

Janu Tokio - Amanova sestrska znamka prvič v Tokiu

Amanova znamka luksuznih hotelov Janu bo v Tokiu prvič na voljo v 1.-13. nadstropju stolpnice B-2 District Tower. Hotel je oblikoval Denniston (Malezija) pod vodstvom Jean-Michela Gathyja. Poleg približno 120 luksuznih sob, ki vse ponujajo izjemen razgled na središčni trg, pol bujnega zelenja, se bo Janu Tokio ponašal tudi z največjim velnes kompleksom na Japonskem (približno 3,500 m²) z zdraviliščem in fitnes centrom, šestimi restavracijami, kavarno in bari za prostočasna in poslovna srečanja. Janu Tokio bo sprejemal goste z vsega sveta.

O podjetju Aman

Podjetje Aman je bilo ustanovljeno leta 1988 z vizijo zgraditi zbirko intimnih zatočišč z nevsiljivo, toplo gostoljubnostjo, podobno razkošnemu domovanju. Prvo, Amanpuri (kraj miru) v Phuketu, na Tajskem, je uvedlo ta koncept in od takrat je pod Amanovim okriljem zraslo 33 izjemnih pomirjujočih hotelov in letovišč v 20 destinacijah po svetu, sedem pa jih je še v izgradnji. Naslednji Aman se bo odprl v New Yorku. Leta 2020 je bila predstavljena nova znamka hotelov, Janu - kar v sanskrtskem jeziku pomeni 'duša'. Janu nudi edinstven pristop h gostoljubnosti, kjer so v jedru izkušnje pristna človeška interakcija, igrivo izražanje in družbeno dobro počutje. Janu želi ustvariti ravnovesje v glavi in srcu in znova ogreti dušo. Janu prinaša tri nove hotele, ki so že v izgradnji: Črna Gora (2022), Al Ula v Savdski Arabiji (2022) in Tokio (2023), kot tudi trdne načrte za prihodnje hotele.

O Mori Building

Mori Building je inovativno podjetje na področju urbanističnega načrtovanja s sedežem v Tokiu. Podjetje si prizadeva, da bi mesta postala bolj privlačna z vzpostavljanjem in obnavljanjem varnih, trajnostnih in svetovljanskih urbanih središč. Svoje projekte temelji na lastnem izvirnem konceptu mest z vertikalnimi vrtovi, ki uvajajo visoko vzpenjajoča se središča za različne namene - delo, izobrazbo, prosti čas in bivanje. Podjetje je koncept uporabilo v mnogih vodilnih projektih, kot so ARK Hills, Roppongi Hills in Toranomon Hills v Tokiu ter svetovni finančni center v Šanghaju. Mori Building se ukvarja tudi z oddajo nepremičnin, vodenjem projektov in svetovanjem. Za več informacij prosimo obiščite www.mori.co.jp/en

Sorodne povezave

Sporočilo za javnost Mori Building razkril obsežen projekt urbanistične oživitve v središču Tokia, objavljeno 22. avgusta 2019:
https://www.mori.co.jp/en/img/article/190822.pdf, v slovenščini: https://o-sta.si/25125/mori-building-je-razkril-obsezen-projekt-urbanisticne-ozivitve-v-srediscu-tokia

Dejstva o projektu Toranomon-Azabudai:
https://www.mori.co.jp/en/projects/toranomon_azabudai/img/fact_book.pdf

Video predstavitev projekta Toranomon-Azabudai:
https://www.youtube.com/watch?v=5akVE7tWOto&feature=emb_logo

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210217006076/en/

Kontakti:

Vprašanja mednarodnih medijev
Odnosi z javnostmi, Mori Building Co., Ltd.
Saori Asano
Tel +81 (0)3 6406 6606
Faks +81 (0)3 6406 9306
E-pošta koho@mori.co.jp

Weber Shandwick Japonska
Reina Matsushita (tel: +81 (0)80 2375 0295),
Mayuko Harada (tel: +81 (0)90 9006 4968)
ali Masashi Nonaka (tel: +81 (0)80 1037 7879)
E-pošta moribldg@webershandwick.com

Vir: Mori Building Co., Ltd.

Foto:

Projekt Toranomon-Azabudai (slika) (Grafika: Business Wire)

Hotelska restavracija, ki se odpira proti osrednjemu trgu (slika) (Grafika: Business Wire)

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.