O-STA

Smučarske skakalce spodbujajo navijači vseh generacij

Pridružite se virtualni tribuni v dolini pod Poncami

V dolino pod Poncami se zadnji konec tedna v marcu vrača finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Že tradicionalno bo četrtkov dan v Planici posvečen najmlajšim navijačem, ki bodo za najboljše smučarske skakalce tokrat navijali po oddaljenih poteh. Na preostale tekmovalne dni - v petek, 26. 3., soboto, 27. 3., in nedeljo, 28. 3. - lahko svoje mesto na virtualni tribuni Zavarovalnice Triglav zasedejo tudi navijači preostalih generacij. Prijave k navijanju na daljavo so že odprte na spletni strani triglav.si/planica.

Osnovnošolci bodo v sklopu akcije Otroci Triglava v Planici zadnji četrtek v marcu znova zasedli navijaško tribuno v dolini pod Poncami. Če so najboljše smučarske skakalce otroci do sedaj vedno spodbujali na kvalifikacijah, bodo tokrat zanje navijali na posamični tekmi. Zaradi izrednih razmer se bodo mladi ljubitelji športa navijaškemu vzdušju pridružili po virtualnih poteh. Z bogatim spremljevalnim programom, ki vključuje priljubljene glasbene goste in nagovore prepoznavnih slovenskih športnikov, je ogled največjega slovenskega športnega spektakla namenjen spodbujanju mladih navijačev k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu.

Doživetje za navijače vseh generacij

Medtem ko bo virtualna tribuna na četrtkov tekmovalni dan rezervirana le za osnovnošolce, lahko svoje mesto na njej ob preostalih dneh zasedejo tudi drugi ljubitelji smučarskih skokov. Kot pravi Cene Prevc, je prisotnost navijačev, četudi virtualna, ob spoprijemanju s tekmovalnimi preizkušnjami izjemno pomembna: "Poletov v Planici se iskreno veselim in že nestrpno odštevam dneve do naslednje preizkušnje na domačem terenu. Kljub temu moram priznati, da Planica brez navijačev zame ne bi bila slovenski športni praznik, ampak le še ena tekma svetovnega pokala. Zato sem vesel, da se z virtualno tribuno Zavarovalnice Triglav na prizorišču ohranja del nepopisljivega vzdušja, ki je značilno za dolino pod Poncami. Podpora navijačev mi namreč pomeni veliko. Ko vidim, koliko ljudi navija zame, ali me jemlje kot zgled, vem, da nekaj v življenju počnem prav. Zato smo skakalci po koncu Planice navadno polni motivacije in po premoru lažje zagrizemo v naslednjo sezono."

Zvesti navijači se lahko k soustvarjanju edinstvenega navijaškega vzdušja v Planici že danes prijavijo na spletni strani triglav.si/planica. Prijave na posamezno tekmo bodo odprte najdlje do 16. ure pred dnem tekme (primer: posameznik, ki želi navijati v petek, se lahko prijavi do 16. ure v četrtek). Po uspešni prijavi bodo posamezniki prejeli povezavo za uporabo orodja za oddaljena srečanja, preko katerega bodo lahko v živo delili svoje navijaške utrinke. Vse informacije o načinu sodelovanja so objavljene na prijavni spletni strani.

Zgodba, ki traja že več kot pol stoletja

Virtualni ogled smučarskih skokov v Planici je del dolgoletne zgodbe o sodelovanju med največjo slovensko zavarovalnico in organizatorji najbolj priljubljenega slovenskega športnega dogodka. "V Zavarovalnici Triglav smo smučarskim skokom v Planici zvesti že več kot 50 let. Od leta 1979 smo v dolino pod Poncami popeljali že več kot 100.000 otrok in jim omogočili doživetje nepozabnega dneva v osrčju narave ter v družbi najboljših smučarskih skakalcev na svetu," je povedala Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za trženjsko komuniciranje v Zavarovalnici Triglav in dodala: "Ponosni smo, da smo doživetje največjega slovenskega športnega spektakla ljubiteljem smučarskih skokov omogočili že decembra lani. S tovrstno spodbudo k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu smo nadaljevali tudi na biatlonskih tekmah, ki so se februarja odvijale na Pokljuki in v marcu, ko je Rogla gostila tekme deskanja na snegu. Na ta način vsem, tudi najmlajšim navijačem, omogočamo edinstveno doživetje v družbi junakov zime tudi v času, ko množični ogledi tekem niso mogoči. Navijače vseh generacij zato znova vabim, da zasedejo mesto na virtualni tribuni v Planici in podprejo svoje favorite."