O-STA

Več kot tisoč Velenjčank in Velenjčanov bo jutri čistilo naše mesto

Velenje, 25. marec 2021 - Povabilu župana Mestne občine Velenje Petra Dermola za sodelovanje pri jutrišnji pomladni čistilni akciji se je odzvalo več kot tisoč posameznikov, skupin, organizacij, ki se bodo zbirali po posameznih krajevnih skupnostih in mestnih četrtih. V akciji, ki bo potekala od 9. do 14. ure, bo sodelovalo vseh 19 krajevnih skupnosti in mestnih četrti, saj si želimo, da s skupnimi močmi mesto očistimo odpadkov, poberemo smeti in spodbudimo ljudi, da skrbijo za okolje, v katerem živijo.

Letos smo k očiščevalni akciji poleg krajevnih skupnosti, mestnih četrti in zaposlenih v občinski upravi povabili tudi vse javne zavode in podjetja, vrtec, osnovne šole, društva, organizacije in zveze s področja kulture in športa, politične stranke ter občanke in občane. Veseli smo, da so se povabilu odzvali v takšnem številu.

Mestna občina Velenje bo vsem krajevnim skupnostim in mestnim četrtim uredila odvoz zbranih odpadkov, udeležencem čistilne akcije pa zagotovila zaščitne rokavice in vreče za odpadke.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje