O-STA

Ob jutrišnjem svetovnem dnevu pozivamo k skrbi za krepitev zdravja

Velenje, 6. april 2021 - Jutri obeležujemo svetovni dan zdravja, ki letos poteka pod geslom Gradimo pravičnejši, bolj zdrav svet. Ob tem dnevu nagovarjamo vse občane, da kljub epidemiji posebno pozornost namenjajo izvajanju individualnih športnih dejavnosti, saj pomembno vplivajo na odpornost, zmanjševanje stresa in kakovost življenja.

Mestna občina Velenja zgotavlja številne pogoje za izvajanje športnih aktivnosti na prostem. Zato ob svetovnem dnevu zdravja nagovarjamo občane, da se zapeljejo s kolesom, odpravijo na sprehod, vadijo v fitnesih na prostem in tako pomembno prispevajo k boljši telesni pripravljenosti, ki igra zelo pomembno vlogo tudi pri ohranjanju zdravja in preprečevanju bolezni. Šport je eno bolj učinkovitih orodij za krepitev imunskega sistema, ki pa je ključnega pomena pri ohranjanju zdravja. Redna telesna aktivnost namreč pozitivno vpliva tako na zdravje kot tudi na dobro počutje. Zato je pomembno, da tudi v času epidemije ostanemo aktivni in vzdržujemo svojo telesno pripravljenost.

Športna zveza Velenje, krovna organizacija športa v Mestni občini Velenje, si prizadeva, da bi se število udeležencev vodenih športnih programov, ki jih izvajajo lokalni športni klubi in društva, še povečalo. Raziskave so namreč dokazale, da vodena vadba s strani strokovno usposobljenih oz. izobraženih delavcev v športu bistveno bolj pripomore k pridobivanju telesnih zmogljivosti in krepitvi imunskega sistema.

V preteklih letih smo na območju mestne občine Velenje zaznali povečanje števila otrok vključenih v športne programe, kar nas izjemno veseli. Skrbi pa nas, da se po končani epidemiji v vadbene procese ne bo vrnilo isto število otrok. Zato je pomembno, da so odrasli otrokom pozitiven zgled in se skupaj z njimi odpravijo na sprehod, tek, kolesarjenje ter jih tako spodbujajo k telesni aktivnosti in motivirajo, da ostanejo v športu. Šport je namreč pri otrocih eden najpomembnejših faktorjev za celosten razvoj.

Kljub epidemiji lahko za svoje zdravje in dobro počutje naredimo veliko. Z gibanjem na prostem, kratko vadbo v dnevni sobi ali pa samo z igro skupaj z otroki.

V časih v katerih živimo je še posebej pomembno zavedanje, da je šport rešitev in ne problem. Vsak dan je nova priložnost za telesno aktivnost. Ne vsiljujte športa v svoje življenje, življenje prilagodite športu.

(P)ostani aktiven in zdrav!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje