O-STA

Stari grad Celje, Likovni salon in TIC Celje znova odprti

Celje, 13. aprila 2021 - Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje z današnjim dnem odpira Stari grad Celje ter Turistično informativni center na Glavnem trgu 17. Od četrtka bo odprt tudi Likovni salon Celje, v katerem trenutno postavljamo razstavo z naslovom Brezmejno.

Stari grad Celje bo odprt po aprilskem odpiralnem času, to je vse dni v tednu od 9. do 19. ure. Turistično informativni center v središču mesta bo odprt od torka do petka med 10. in 16. uro, ob sobotah med 10. in 13. uro, ob nedeljah in ponedeljkih bo zaprt.

Likovni salon Celje bo znova vrata odprl v četrtek, ko bo v njem prvič na ogled razstava z naslovom Brezmejno. Dela, ki so nastala v sodelovanju z Gimnazijo Celje Center - likovna smer, bodo na ogled do 22. aprila. Galerija bo sicer odprta med torkom in petkom od 11. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 13. ure in ob nedeljah od 14. do 18. ure.

V Galeriji sodobne umetnosti trenutno potekajo zaključna obnovitvena dela. Drevesno hišo v Mestnem gozdu ter Spominsko hišo Alme M. Karlin bomo odprli predvidoma 1. maja.

Vse obiskovalce pozivamo, da upoštevajo navodila in priporočila Vlade Republike Slovenije ter NIJZ-ja za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom.