O-STA

Mlada raziskovalca udeleženca mednarodnega tekmovanja ICYS

Z veseljem sporočamo, da sta se Laura Pečnik Budna in Gaber Čuješ, dijaka Šolskega centra Velenje, uvrstila na mednarodno tekmovanje ICYS (International Conference of Young Scientists), ki bo potekalo na daljavo med 24. in 26. aprilom 2021.

Laura in Gaber sta v šolskem letu 2019/2020 izdelala raziskovalno nalogo z naslovom "Uporaba simulatorja letenja v letalski industriji" in na državnem srečanju prejela zlato nagrado s pohvalo.

Kot sta zapisala v nalogi, simulatorji letenja niso uporabni le za zabavo, saj so namenjeni tudi za profesionalno rabo, s katero se želimo čim bolj približati resničnemu letenju. Njuno odlično izdelano in predstavljeno raziskovalno nalog ter vso opravljeno delo, so prepoznali tudi na ZOTKS in so nalogo poslali na ICYS, kjer bosta nalogo tudi predstavila.

Tekmovanje bi v živo potekalo v Braziliji, kar zaradi virusa covid-19, letos ni mogoče. Laura in Gaber se na tekmovanje še pripravljata in izpopolnjujeta svojo predstavitev. Nekaj lahko izveste iz priloženega plakata, ki sta ga že pripravila. Kako bo vse skupaj izgledalo in kaj novega se bosta naučila, pa nam bosta zaupala po koncu tekmovanja.

Želimo jima dobro pripravo, uspešno predstavitev ter obilo novih in dobrih izkušenj. Srečno!

Karmen Hudournik,

koordinatorica gibanja

Mladi raziskovalci za razvoj šaleške doline

Šolski center Velenje

https://mladiraziskovalci.scv.si/


Povezava do raziskovalne naloge - https://mladiraziskovalci.scv.si/naloga?id=1858

Video predstavitev - https://youtu.be/RgMaQX8fSwI